Езерна каскада в градината

Предлагаме ви интересна идея как да си направите езерна каскада във вашия двор. Ние от Валмарг стоун предлагаме всичко необходимо за вашия атрактивен проект. Малко усилия в комбинация с качествения гнайс от Ивайловград и ще постигнете натуралната визия, която търсите. Ще се сдобиете с красива езерна каскада, която ще ви носи свежестта, от която имате нужда и ще радва вас и вашите близки винаги, когато минат покрай нея.

В тази статия ще ви научим как да си направите сами езеро, което умение да приложите в направата на езерна каскада в градината. Изберете сами колко броя езера ще има и на каква височина ще бъдат те. Ние ви препоръчваме да предвидите няколко на брой езера, но с различен диаметър, за да изглеждат по-интересно. Колкото до височината това зависи от мястото, което сте предвидили. Ако има естествена височина я използвайте в дизайна, ако няма, нищо не ви пречи всички езера да са на едно ниво.

Какво трябва, за да си направите езеро

Трябва ви някаква основа, която да определя размера на езерото, например голяма гума от трактор или камион, или друга рамка, например от стар шкаф. Трябва ви още полиетилен и нещо, което да послужи за красив завършек, например тикли от Ивайловград или други декоративни камъни.

Реализиране на езерна каскада в градината

  1. Изкопаване на дупка с размери колкото гумата или друга форма, която ще използвате. Височината й трябва да е с около 10 см по-ниска от височината на гумата. Идеята е гумата да е едно ниво по-високо от дупката.
  1. Дъното се посипва пясък, отъпква се добре и се поставя формата, като горния й ръб трябва да стои над земята. Ако имате възможност ви препоръчваме да изрежете гумата така, че да останат само стените, за да може езерото да е с по-голяма площ.
  1. Вече се е обособило пространството, което ще бъде вашето бъдещо езеро и част от езерната каскада в градината. Следва покриването му с полиетилен, достатъчно дебел и здрав, който приляга добре на дъното. Външната му част се вкопава в земята за повече здравина.
как да направим езеро

Снимка: http://clapco.net

  1. Дъното на езерото се посипва с атрактивни камъни като предлаганите от Валмарг стоун. Може да използвате и пясък. Каквото и да изберете преди поставяне го измийте с вода.
езеро от камъни

Снимка: http://clapco.net

  1. Езерото е готово за запълване с вода. Напълнете го и го оставете едно денонощие, за да видите дали няма течове отнякъде.
  1. Когато всичко е наред може да се погрижите за визията му. Декорирайте го от страни с красиви камъни с различна големина. Може да изберете някой от продуктите на Валмарг стоун, за да съчетаете красивото оформление със здравина и издръжливост на времето.
езерна каскада

Снимка: http://clapco.net

Първото езеро от езерната каскада във вашата градина е готово. Оттук нататък продължете с останалите размери. Препоръчваме ви езерцата да са минимум три, за да се получи ефектна каскада. След като те са готови приложете цялото си въображение в начина, по който ще изглеждат. Декорирайте ги с такива материали, които да допълнят чувството за свежест и натуралност. Използвайте различни камъни и растения с различна височина. Крайният резултат ще бъде страхотен.

езерна каскада

Снимка: http://clapco.net