Рязан камък за облицовка на стени и повишаване на изолацията

Изолацията е един от основните начини да осигурим приятна температура у дома. В добре изолирания дом през лятото е прохладно, а през зимата е топло. Така се пести и от сметки за ток и отопление с други горива. Освен вътрешна изолация поставете и външна облицовка от рязан камък от Валмарг Стоун, комбинирана с изолация, и къщата ви не само ще придобие привлекателен вид, но и ще бъде още по-добре изолирана.

 

Рязан камък за облицовка на стени

 

Изолационните свойства на камъка

Камъкът има почти същите изолационни свойства, както тухлите, и е малко по-добър изолатор от бетона. Възползвайте се от това качество на рязания камък, подберете подходящия начин на изолиране отдолу, и ще постигнете отлична изолация с няколко слоя.

Освен това облицовката ще бъде и по-солиден екстериор, устойчив на влиянието на атмосферните условия.

 

каменна облицовка на стена

 

Как ще подобрите външната изолация на дома с каменна облицовка

С повече слоеве на облицовка на стените се постига по-добра изолация. Изолирането е ефективно при поставяне на изолационен слой между стените и каменната облицовка. Друг начин за постигане на добра изолация е чрез осигуряване на въздушен слой между стената и каменната облицовка. Можете да изберете един от двата начина за облицоване.

Изолационният слой може да бъде от фибран или от друг подобен материал. Ако изберете пластмасова мрежа, тя ще осигури изолация, а ще бъде и добра основа за захващане на облицовъчния каменен слой.

За осигуряване на изолиращ въздушен слой се поставят П-образни профили. За закрепване на облицовката се използва например гипсокартон.

На важните места като камини трябва да предвидите по-дебел слой под облицовката, за ефективно задържане на топлината.

 

гнайс камък за облицовка

 

Запазване на привлекателния вид и яркия цвят на каъмъка

За да запазите красотата на каменната облицовка с ивайловградски рязан камък, нанесете покритие от лак. Това е специален лак на водна основа, за камъни, който е безцветен. Лакирането е лесно и ще запази повърхността на камъка.

 

облицовъчен камък гнайс от Ивайловград

 

Облицовката отвътре е много добър начин за изолиране

Камъкът е материал, който придобива температурата на околната среда. Възползвайте се от другото му качество – да задържа поетата топлина много дълго време. С облицовка на рязан камък от Валмарг Стоун ще придадете привлекателен вид на стаите, които облицовате, а и камъкът ще поема топлината при включено отопление, а след това ще я задържа и излъчва бавно, за да поддържа комфортна температура.

 

ивайловградски камък за облицоване на стени

 

С добра изолация няма да се образува влага в дома

Ако изолирате помещението отвътре с рязан камък, каменната облицовка ще служи като преграда срещу проникване на влага. Освен това камъкът ще остава достатъчно топъл, за да не се създадат условия за кондензиране.

 

Предимствата на рязания камък от Валмарг Стоун

Рязаният камък от Валмарг Стоун е материал с правилни форми. Това ще улесни много поставянето на облицовката и е предимство, което е важно. Освен това правилните форми означават, че няма да се налага рязане както при облицовъчния камък с неправилни форми, и така няма да се хаби материал. Предлагаме ви камъни с ширина между 10 и 30 мм и свободна дължина. При рязане всяка изрезка ще може да се използва лесно.