Рязан камък гнайс за подова настилка в кухнята и коридора

Каменната подова настилка е особено удачна за коридора и за кухнята – две помещения, които се използват непрекъснато и трябва да се поддържат лесно. Гнайсовата настилка осигурява това удобство. Но така ще осигурите и красота на тези помещения. А красотата предразполага и е гаранция за уют и стил. С рязаните каменни плочи с правилна форма от Валмарг Стоун, екологичен естествен материал, вашият коридор и вашата кухня ще придобият нов, удобен и красив вид.

 

рязян гнайс

 

Рязаният камък от Валмарг Стоун – практичен, красив и лесен за поставяне за подови настилки

Гнайсът от Ивайловград, който предлага Валмарг Стоун, има красотата на материал, взет от природата, както са правели това прадедите ни, когато трябвало да направят жилищата си по-практични. Но той има и редица други предимства, много важни за подови настилки, като устойчивост на надрасквания и влагонепроницаемост.

С првилните форми на каменните плочи от Валмарг Стоун подреждането е много лесно. Ширината на камъните е между 10 и 30 мм. Не се налага допълнително рязане за получаване на правилни форми, което би забавило полагането и би създало трудности.

 

камък гнайс от Ивайловград

 

Гнайсова настилка от рязани плочи за коридора

Когато влезете в коридора на дома и светнете лампата, придобивате първото впечатление за дома. Представете си блясъка на гнайсовите плочи на настилката – това е красива гледка не само за гостите, но и за вас като домакини. Красивият коридор, придобил нов облик с настилката от рязани плочи, винаги ще повишава настроението ви, когато се връщате у дома.

 

гнайс за подова настилка

 

Рязани гнайсови плочи за настилка на кухнята

В кухнята се извършват може би най-голяма част от дейностите в дома. Непрекъснатото внасяне на продукти, изнасяне на ястия до трапезарията или хола, попадането на частици от продукти върху пода са изпитания, на които подът от рязан камък от Валмарг Стоун ще издържи с успех. Практичността при избора на подовата настилка ви гарантира удобство и дълготрайност на тази настилка. Но защо да не споменем и необходимостта от красота на подовото покритие? Красивата кухня предразполага за готвене с удоволствие и за почивки с чаша кафе и парче кейк, или просто за любуване на пода от рязани гнайсови плочи.

 

рязани плочи за настилка

 

Трябва да знаете как да поддържате пода от рязани каменни плочи

Поддържането на чистотата на пода от естествени каменни настилки е лесно. Почиствайте често със суха кърпа – така ще премахвате абразивните частици, попаднали върху повърхността. От време на време е необходимо да почиствате и с влажна кърпа. Но ви съветваме да навлажните кърпата само с вода. Избягвайте препаратите, тъй като могат да повредят повърхността.

Импрегнирайте пода от рязан камък за по-добра защита на повърхността

Импрегнирането на повърхността на пода от рязан камък е гаранция за запазване на вида му.

Импрегнирането осигурява допълнителна защита на повърхността. Необходимо е ежегодно нанасяне на импрегниращия препарат, за да има качествен импрегниращ слой.