Къде може да използвате естествения рязан камък

Красотата на материала естествен камък и здравината му го правят предпочитан материал при оформянето на екстериора и интериора. Плочите от рязан камък се подреждат лесно, тък като са с правилна форма. Това ще ви улесни и при избора на този материал за облицовка, и при използването му за настилка. Ако не искате в облицовката или настилката да останат междини, това е подходящият материал. Използвайте рязан камък гнайс на Валмарг Стоун и ще получите красиви повърхности, греещи с красотата на гнайса.

естествения рязан камък

Плочите рязан камък се предлагат с дебелина между 1,5 и 2,5 см или от 2,5 до 4,5 см, в няколко ширини – 10, 15, 20, 25 и 30 см, а дължината им е свободна.

Нашите клиенти купуват най-големи количества рязан камък за облицовки и настилки. Можете да облицовате външни и вътрешни стени и огради. Рязаните плочи гнайс са подходящи и за по-малки площи, за облицовка на камина, барбекю, кладенец, около басейн в двора.

 

Облицовки и настилки от рязани плочи

Най-красиви са облицовките и настилките, при които цялата стена или под са изцяло покрити с плочи рязан камък. Ако имате ограничен бюджет, можете да облицовате само една стена, например в дневната – стената над къта за отдих с масата и столовете, или да оформите хоризонтална или вертикална ивица с облицовка. Ако в стаята или в дома имате колони, много ефектно е да ги облицовате с рязани облицовъчни камъни, за да се открояват.

рязани облицовъчни камъни

Облицовка на барбекю

Все повече семейства разчитат на барбекюто не само за приготвяне на вкусна храна, но и за създаване на уютна и привлекателна обстановка в двора и градината. В зависимост от плановете ви и мястото, с което разполагате, можете да изградите и облицовате с гнайс от Валмарг Стоун само барбекю или цял кът с ограда и покрив. Там можете да разположите и плот за приготвяне на храна и маса със столове, за да не разнасяте готовата храна до дома. Барбекюто на двора с красива облицовка от гнайсови рязани камъни ще привлича за незабравими часове за хранене и отдих както семейството, така и гости.

гнайс за беседка

Декоративен или истински кладенец

Не винаги е възможно да намерите място, подходящо за кладенец, от който да черпите вода. И не е необходимо. Достатъчно е декоративно съоръжение, което имитира кладенец. То е вече честа декорация в много дворове. Хората се връщат към старите традиции и се стремят да върнат в домове и дворове уюта от едновремешния живот. Кладенецът е част от тоя бит. Достатъчно е да изградите цилиндричната част с дървени капаци, както и горната част с въжето за вадене на кофата. Още по-атрактивно е да поставите менци. Не забравяйте и покривчето над кладенеца, което традиционно е покрито с турски керемиди.

гнайс за облицоване на кладенец

Облицовката на бордюра на басейна

Във все повече домове има басейн в двора. Той е необходим за разхлаждане през топлия сезон, но и като декорация. Красотата на бордюра, облицован с ивайловградски гнайс, веднага ще привлича погледите. А и на членовете на семейството ще е по-приятно да се разхождат в двора и да използват басейна. Бордюрът с гнайсова облицовка предлага и място за сядане и почивка след плуване.

облицовка от гнайсови плочи

Рязаният камък – гнайсов материал в сребристосиво или златистобежово, преобразява дома, оградата, двора, декоративните елементи. Той се подрежда лесно, можете дори да подредите фигури в облицовката или настилката. Изберете го за преобразяване на дома при ремонт или при изграждане на нов дом.