Полигонални плочи камък гнайс за настилка в двора

Дворът е част от дома, която предразполага и създава добро настроение и усещане за заслужена почивка. А когато е оформен в стила на едновремешните дворове, когато каменните плочи, използвани за пътеките и площадките, били с естествена неправилна форма, той е особено приятен и впечатляващ. Настилките в двора включват не само пътеките, но и кътове като район около басейн, площадка с барбекю, външен душ.

Създайте красива настилка в двора, използвайки естествен камък гнайс от Валмарг Стоун.

 

полигонални плочи гнайс

 

Създайте красива настилка с полигонални гнайсови плочи

Естествената форма на полигоналните гнайсови плочи от камъка на Валмарг Стоун ви дава възможност да внесете духа на старинните дворове и да оставите блестящите сребристосиви или златистобежови плочи да красят екстериора ви.

Подреждането на такива плочи е малко предизвикателство, поради неправилните форми. Но точно това е и основното очарование на този вид материал. Съчетайте и подредете според размерите, а ако оформите пътека със завой, осигурете си и по-малки по размер плочи за оформянето на завоя.

 

естествен камък за настилка

 

Каква дебелина на настилката ви препоръчваме

Най-добре е дебелината на гнайса за настилката да е до 4,5 сантиметра, но не повече. Дебелината на плочите на Валмарг Стоун е между 1,5 и 4,5 сантиметра. Тъй като те се използват основно за настилки, дебелината е съобразена с оптималните размери, които се препоръчват. По-дебела настилка ще бъде доста тежка и това постепенно ще се отрази неблагоприятно на терена.

Каква трябва да бъде основата за настилка от полигонални плочи

Можете да положите плочите върху пръст, а можете да положите и слой чакъл или пясък. За по-солидна основа можете да положите бетонна основа. При полагане върху пръст, чакъл или пясък трябва първо много добре да изравните терена и след това да започнете полагането на гнайсовите плочи.

Размерите на плочите и сортирането им по големина

Предварителното сортиране на плочите по големина ще улесни избора при полагането им. Малките плочи ще са необходими за запълване на крайни сектори. Затова е добре около 10% от закупените полигонални плочи да са малки, за да ви осигурят парчета за запълване. А ако ще правите настилка на кът от двора, може да предвидите много по-голям процент малки плочи от общото количество. Оформянето на настилка около водоем, водопадче, басейн изисква малки плочи.

Предварителното сортиране ще ви даде възможност да бързо да намерите парчета за полагане във всеки участък от двора.

Полагането

Полагането върху изравнения терен е лесно. Избирайки между сортираните по големина плочи, постепенно ще оформите настилката. Добре е да използвате гумен чук за налагане на плочите. Нанесете върху слой закрепващ материал.

Настилка на част от двора с полигонални плочи

Настилката най-често се планира за пътеки. Но вие можете да изберете други оригинални решения за кътовете от двора. Както вече споменахме, кътовете за отдих и секторът около басейна са сред тези места, които ще изпъкнат с красота с настилка от полигонални плочи.