Облицовка с полигонални плочи гнайс

Красива облицовка за екстериора и облицовка на вътрешни стени и колони е едно от изискванията при оформянето на нов дом и при ремонт. Материалът трябва да е траен, да е красив на цвят и да има естествена красота. Все повече хора се стараят да внесат елементи от природата в домовете си, като вземат пример от оформлението на старинните български къщи. Това се постига по ефектен начин с полигонални плочи гнайс.

 

Облицовка с полигонални плочи гнайс

 

Ивайловградският гнайс е отличен избор за облицовки

Облицовката с гнайс от Ивайловград отговаря на всички изисквания. На първо място, това се отнася за цвета – разцветките са две. Едната е сребристосива, а другата е златистобежова. И двете са универсални и лесно се съчетават с другите цветове на екстериора и интериора.

Здравината на гнайса, добиван в района на Ивайловград, е гаранция за дълготрайност на настилките.

Гнайсът е материал, устойчив на екстремни температури, което е важно за външните облицовки.

Този материал се отличава и с отлична топлоустойчивост и пожароустойчивост.

Изборът на плочи с полигонална форма дава възможност за постигане на вида на едновремешните облицовки.

 

полигонален камък гнайс

 

Колко дебели трябва да бъдат полигоналните плочи за облицовки

При облицовките не е задължително дебелината на плочите да е голяма. Това е изискване за настилките.

Когато избирате неоформен камък Ивайловград, достатъчно е да са с дебелина 1,5 см. Дебелината може да достига до 4,5 см.

 

По-скъпи ли излизат облицовките от полигонални плочи

Плочите с полигонална форма не се обработват толкова, колкото рязания камък. Те се оставят в естествените им форми. Освен това те са по-големи по размери от обработените плочи. Затова освен старинния привлекателен ефект от естествените, неправилни форми на плочите от ивайловградски гнайс те ще ви излязат и по-евтино като обща цена.

 

облицовка с камък Ивайловград

 

Подреждането на плочите с полигонална форма изисква повече време

Неправилната форма на плочите ще изисква повече време, за да ги напаснете. Ще трябва да съчетавате и да си приготвите и малки части от плочи. Можете да се снабдите с резачка за камък или да поръчате на специалистите от Валмарг Стоун да ви нарежат няколко плочи, за да запълвате крайните участъци от стените.

 

Ефектни облицовки с плочи с полигонална форма

Освен неправилната форма на плочите и универсалните цветове облицовката с тези облицовъчни камъни ще се откроява с грапавата си повърхност, също допълваща интериора или външността на сградата с естествена красота.

 

гнайс за облицовки

 

Камък на милиони години за вашата облицовка

Гнайсът е материал, образуван в земните недра в резултат на процеси, протекли преди милиони години. Вълнуващо е само да си помислите колко време е било необходимо, докато се достигне до оформянето на този толкова атрактивен естествен каменен материал. Съчетано с естествената му привлекателност, това добавя към ценността на облицовката на стени, колони и други елементи в интериора и екстериора. Това е ценност не само по отношение на цената и на вложения труд, ако се заемете сами с облицовката. Това е и осъзнаването на целия огромен период от време, необходим за формирането на тази каменна красота. Вие заслужавате такава облицовка! Поръчайте сега вашите плочи гнайс от Валмарг Стоун с полигонална форма.