С какво е най-добре  да облицоваме фундамента на къщата

Фундаментът на къщата осигурява стабилността и дълготрайността й. Облицовката защитава фундамента, затова е важно и тя да е устойчива на всякакви влияния. Особено силни са влиянията на околната среда – времето и замърсяванията.

Екстремните температури лесно причиняват пукнатини в некачествените материали. Замърсяванията също водят до повреди – пукнатини, нащърбвания.

Важно е и материалът за облицовка на фундамента да е устойчив на механични въздействия, да има достатъчно голяма здравина, тъй като долните части на облицовката са по-изложени на механични удари, особено ако в дома има деца.

 

облицовка фундамент на къща

 

Какви материали се използват за облицовка на фундамент

  • Мазилка

Мазилката се нанася най-лесно. Но тя е и най-неустойчива. Ако се спрете на мазилка, трябва да имате предвид, че ще трябва често да я подновявате, за да запазите фундамента и привлекателния вид на къщата. Изберете мазилка, която е с по-добри качества и е подходяща за външно нанасяне.

 

облицовка за фундамент на къща

 

  • Плочки

Плочките изискват повече време за подреждане, но също не са достатъчно надеждна защита. В магазините можете да намерите най-различни видове и цветове плочки и можете да подберете най-подходящите по цвят. Гранитогресът е устойчив като покритие за интериора, но за облицоване на фундамента няма да е дълготраен. Фугите могат да започнат да пропускат влага и плочките да започнат да падат.

 

цокъл на къща облепване

 

  • Декоративни панели

Декоративните панели са от изкуствен материал и не могат да се причислят към трайните облицовки. От друга страна, и при тях ще намерите разнообразие от цветове.

 

декоративни панели за цокъл

 

  • Изкуствен камък

Изкуственият камък е смес от каменно брашно, керамзит, цимент и други материали, между които и оцветители. Така се получава порест бетон, който има много добра устойчивост на натиск и отлични изолационни свойства. Този вид камък е устойчив и на резки промени в атмосферните условия. Калъпите, в които се изсипва сместа за получаване на форми, наподобяват естествени камъни. Като облицовъчен материал за фундамент това е единият материал, които препоръчваме. Но трябва да имате предвид, че изкуственият камък се монтира трудно, ако изберете вариант с неправилни форми.

 

облицоване на фундамент на къща

 

  • Естествен камък

Естественият камък е траен и красив. Това е най-добрият избор за облицовка на фундамент. Въпреки че ще ви струва повече, това е облицовка, която ще трае с години. Изберете гнайс от Валмарг Стоун, за да облицовате фундамента на къщата си.

 

облицовка на фундамент на къща с гнайс

Качества на ивайловградския гнайс

Гнайсовите облицовъчни плочи от този камък от ивайловградския регион се предлагат в две разцветки. Едната е златистобежова, а другата – сребристосива. Изберете подходящата за вашия екстериор.

Качествата на гнайса, поради които се предпочита като отличен избор в строителството за облицовки и настилки, включват:

  • отлична устойчивост на натиск – при максимална стойност според стандартите 130 устойчивостта на гнайса е 129,3;
  • отлична якост при водонапито състояние – 136,1 при максимална стойност според стандартите 150. Това е важно за райони, в които често вали и влажността е висока;
  • отлична устойчивост на много ниски температури – 0,86 при максимална стойност според стандартите 0,8;
  • запазване на привлекателния вид въпреки екстремни промени в температурите и други неблагоприятни въздействия на атмосферните условия.

 

гнайс от Валмарг Стоун

 

Свържете се с Валмарг стоун за гнайс от Ивайловград за облицоване на фундамента на дома ви. В асортимента на Валмарг Стоун ще намерите плочи с полигонална форма, рязан камък, а също и изрезки и кокали гнайс, които са по-евтин вариант за облицовка, но ще ви трябва повече време, за да облицовате фундамента.