Съчетаване на дърво и камък в интериора

Все по-често се обръщаме към естествените материали, стремейки се да постигнем по-силна връзка с естественото, с природата. Естествените материали внасят тази връзка, от която толкова се нуждаем, за да запазим естествеността и свежестта в живота си.

Ето няколко идеи от Валмарг Стоун за съчетаване на дърво и камък. Красотата на гнайса от Ивайловгладския регион , който предлагаме, се комбинира чудесно с дървен материал.

Дървото и камъкът – два вида естествени материали, без които домът ни не може

Дървото е материал, който свързваме с топлина – но не само когато запалим камината. Все по-често хората избират дървени мебели в старовремски стил, които се съчетават отлично с каменно огнище, облицовани с камъни ниши и други елементи.

Камъкът е другият, без който домът не може. С него ще постигнете пълно съответствие със старинните домове, които и до днес стоят солидно и непоклатимо, благодарение на здравината на каменния материал, от който са изградени. Дори кътове у дома, изградени от естествен камък, веднага ще грабват всеки гост, а за вас ще бъдат отмора за очите. Ивайловградският гнайс, който предлага Валмарг стоун, е отличен избор за всякакви каменни елементи у дома. Изберете една от двете разцветки – сребристо-сив или златисто-бежов. А относно големината и формите имате голям избор – плочи, изрезки,павета. Те са подходящи за облицовки и настилки.

Предимството на дървото и камъка – времето оставя отпечатъка си върху повърхността им

За разлика от естествените материали изкуствените издържат много дълго, без да покажат признаци на стареене. Но точно процесът на стареене, който показва следите, оставени от времето, привлича в зидовете на старите къщи.

Започнете от коридора, с каменна настилка и облицовка с дърво

Започнете още от коридора. За настилка може да използвате полигонални плочи или рязан камък, които се предлагат в златисто бежов и сребристо сив цвят. За подови настилки се препоръчва дебелината на камъка да бъде между 2,5 и 4,5 см. Стените и тавана могат да бъдат облицовани с дървена ламперия. Може също така да облицовате част от стените или само елементи от тях с камъни. Дебелината на гнайса за облицовка трябва да бъде между 1,5 и 2,5 см. Съчетайте с подходящи мебели от масивно дърво.

камък за стена

Кухнята – с дървен таван с греди, каменна облицовка на стените, каменна настилка

Върнете се в миналото, с дървени тавани с греди, на които можете да закачите плитки лук, низове с чушки и други. Облицовката на стените с камък може се постигне и като по-евтин, но също така впечатляващ вариант, с кокали от гнайс, които Валмарг Стоун предлага на промоция. За настилка изберете плочи.

камък за под

Друга идея за кухнята – с дървени мебели и каменни плотове

Заложете изцяло на дървото за мебелите; оформете плотове от естествен камък, а за отделни декоративни елементи на стената можете да използвате кокали от гнайс. Няколко каменни полици ще осигурят удобство и допълнителна ефектност.

камък за настилка

Нишата – облицована с камък и с кът с дървени мебели

Превърнете нишата в любимо кътче, облицовано с гнайсови плочи или кокали. Оформете пространството като кътче за отмора, с дървена маса и столове. Възглавнички и покривка на масата в битов стил ще бъдат завършващият елемент.

камъни за облицовка

В предверието към банята е особено подходящо да съчетаете дърво и камък

Ако банята ви е с предверие, имате чудесна възможност да комбинирате дървени рафтове за хавлиите и каменна настилка. Огледалото в дървена рамка ще се впише в дизайна.

естествен камък гнайс