Създаване на красота и уют в дома с облицовъчни камъни

В интериорния и екстериорния дизайн оригиналните решения внасят свежест и хармония по неповторим начин. И най-малкият детайл, когато е внимателно подбран и изпълнен, допринася за цялостното естетическо оформление и неповторимост на обстановката. Поради характеристиките на гнайса, изграждането на облицовки от този камък може да придаде впечатляващ ефект и да въздейства върху цялата обстановка на помещението.

Естествените облицовъчни камъни са богати на цветове и форми и притежават редица предимства пред изработените от гипс изкуствени камъни. Произходът на този тип каменни облицовки ги прави по-издръжливи на външни въздействия като, същевременно с това, се отличават с по-голяма здравина и естетика.

От значение за качеството на облицовката от гнайс, освен изборът на подходящия материал, е и начинът на неговото поставяне. Стената, която облицовате, трябва да се грундира предварително с подходящ грунд и след това да се постави метална мрежа. За залепването на облицовъчните камъни се използват предлаганите за целта специални строителни лепила, които са на циментова основа. За да се запазят по-добре каменните облицовки и да изпъкне по-добре цвета, накрая трябва да се покрият със специален лак за камък, който е на водна основа.

Изграждането на пана или облицовки в помещения или на открито с декоративен камък не е сложна задача, но за да се получи по-добър краен резултат е необходимо предварително да изготвите чертеж или план на проекта, който ще реализирате. Така ще улесните значително работата, като се фокусирате по-добре  върху изпълнението на творческия замисъл.

Вариантите, в които се срещат облицовки с най-добрия на пазара камък от Ивайловград, са или да покриват цялата стена, или да бъдат декорирани само отделни елементи от нея като акцент в композицията. Интересни решения в тази посока са облицоване на комини, ъгли на стени, камини или барбекюта, чешми или кладенци. Това предполага повече въображение и творчество в различни оригинални решения, допринасящи за по-голям уют в дома.

Чрез създаването на облицовки се постига раздвижване на интериора във всяка една част на дома – кухнята, спалнята, хола, всекидневната или коридора. Предлаганият от Валмарг Ивайловградски гнайс чудесно се вписва както във вътрешното, така и във външното оформление на всяка жилищна или обществена сграда. Поради здравината и красотата, която притежава гнайсът, е предпочитан за декорации по фасадите на сгради, площадки, стълбища, колони или други. Използването на естествени облицовъчни камъни има и това предимство, че се постига добър изолационен ефект. Така съчетавате романтиката и красотата в дома с допълнителна топлоизолация.

С помощта на предлаганите естествени облицовъчни материали, носещи силата и въздействието на природата, без излишни средства вие може да станете дизайнер на собствения си дом, като за кратко време го преобразите по нов и нестандартен начин.