Всекидневна с каменна облицовка в стил рустик

Носталгията по селския живот от миналото, със спокойствието, здравословната храна и общуването с природата кара много хора да внасят в домовете си елементи, напомнящи им селския бит. Не само вилата или къщата на село могат да се оформят в този дух. Дори в града стилът рустик е приятен, предразполага и отпуска.

каменна облицовка в стил рустик

Снимка: https://designingidea.com

Всекидневната е най-подходяща за обзавеждане в този стил

Всекидневната е стаята, която събира всички, затова си струва да хвърлите усилия за оформлението й като селска стая. За облицовката на стените можете да използвате полигонални плочи гнайс, за да пресъздадете вида на старинните ни къщи, в които камъкът е бил основен материал за градеж.

Грубите дървени мебели и различните селски принадлежности, използвани в бита, ще допълнят вида за цялостен стил рустик.

Всекидневна с каменна облицовка

Снимка: https://designingidea.com

Използвайте останалите от баба и дядо принадлежности

За оформление в рустик можете да използвате предмети, които са останали в селската къща на баба и дядо – черги, глинени съдове, дървени хаванчета, трикраки столчета и всякакви други неща от естествени материали – дърво, глина, камък. Дори колела от каруца се съчетават много добре с интериора, можете да ги окачите на стената или да ги вградите в облицовката.

Какви предмети ще включите в оформлението на всекидневната е личен избор. Ако прецените, че дори уреди като сърп, паламарка, коса ще се впишат в интериора, използвайте ги смело.

Много подходящи като рустик аксесоари са плетените кошове и кошници. Дори да нямате на разположение такива, можете да купите от близкия пазар. Освен като части от интериора те могат да служат и като мини шкафове и шкафчета за съхраняване на различни предмети.

камъни за облицовка

Снимка: https://www.flemarie.fr

Цветовото оформление

За стила рустик са характерни топлите цветове. Трябва да се съобразите с това, за да можете да постигнете наистина автентично оформление.

облицовъчни камъни за стена

Снимка: https://www.billielourd.org

Стените и подът

Вече споменахме, че стените ще бъдат по-ефектни с каменна облицовка. Кокали гнайс или полигонални плочи – избора ще направите вие. Можете да използвате и едните, и другите. Малките по ширина и размери кокали са подходящи за оформяне на арки в стените, за имитация на прозорци, или около самите прозорци.

Подът също трябва да бъде с настилка от естествен материал. Най-трайна е настилката с естествен камък Ивайловград. В миналото селските къщи са имали и дървени подове, но каменната настилка ще се съчетае по-добре с каменната облицовка на стените.

гнайс за стена

Снимка: http://www.venidair.com

Мозайката

Мозайката от малки камъчета има своето място във всекидневната рустик. Върху пода, върху дървено пано или на друго подходящо място, изпълнена от вас, тя ще има ценност не само като декоративен елемент, но и като създадена от вас красота.

Камината

Какво е уютът в селския дом без огнището? Уютът на всекидневната ви също не може без източник на топлина. Дори да не я палите често, камината навява спомени за топлещ огън, къкрещо на него котле и вкусни ястия, каквито могат да се приготвят само по този неповторим начин.

Камината ще изпъкне с облицовъчен камък от Ивайловград. Гнайсовите плочи се предлагат в златистобежово и в сребристосиво. Изберете златистобежовия цвят, като по-топъл и вписващ се в оформлението рустик.

къмък за стена

Снимка: http://tuckeryarn.com/

Лесно е да създадете всекидневна рустик

Всекидневната с гнайсова облицовка и настилка и селски мебели и предмети, в която едно от централните места, привличащи вниманието, е камината, е лесна за създаване. Просто осигурете необходимите материали, направете план на проекта си и се заемете с изпълнението му.