Ако искате нещо специално за вашата баня, използвайте гнайс

Банята е помещението, което не по-малко от другите помещения в дома се нуждае от уют и красота. Ако ви предстои ремонт на вашата баня, създайте своя оригинален проект с гнайс от Валмарг Стоун.

 

гнайс от Валмарг Стоун

 

Предимствата на ивайловградския гнайс

Добиван от дълбочините на земните недра, ивайловградският гнайс предлаган от Валмарг Стоун, е здрав и  издръжлив. Той е водоустойчив и устойчив на резки температурни промени. Това е материалът, подходящ за използване в баня. Освен това той ще добави естествената красота на материал, създаден от природата.

 

Някои идеи за новия ви проект за баня

В зависимост от вашите предпочитания, можете да използвате ивайловградски гнайс за облицовка на част от банята или на цели стени и на пода. Ивайловградският гнайс се съчетава чудесно и с дървен материал.

 

Проект с гнайс на ивици

Гнайсът може да създаде разнообразие и ако е на ивици, между плочките на стените. Ивиците могат да бъдат хоризонтални или вертикални. За облицовка подхождат изрезки от гнайс и кокали за глиц зидария. Изберете между двата нюанса – златистобежов и сребристосив.

 

Създайте кът с естествени камъни в банята

Най-красивият дизайн се създава от природата, последвайте я. В ъгъл или в средата на банята можете да оформите кът с естествени камъни, във формата на пирамида или като няколко малки купчинки. Можете да оформите корито, в което да подредите камъните. За облицовка на коритото използвайте гнайс – изрезки или павета. Ако изберете гнайсови павета за настилката, можете да ги комбинирате с облицовката на коритото.

 

Облицовайте цяла стена с гнайс

Естественият чар и блясък на гнайса ще грабне веднага погледа. Затова можете да разчитате за впечатляващ ефект и гледка за отмора на очите на изцяло облицована с гнайс стена. Независимо дали банята ви е малка или голяма, това е универсално решение.

 

 

Смесването на естествени материали ще направи банята красива

Смесването на естествени материали е трик, който е все по-популярен, тъй като те се съчетават лесно и заедно внасят чара на природното съвършенство в създаването на материали. Съчетайте гнайс и рязан камък или полигонални плочи. А в преддверието към банята поставете шкафчета от дърво. И там гнайсът ще е на място, например като настилка, и ще допълни отлично дървения материал.

 

Ако облицовате една стена с гнайс, допълнете с декоративни гнайсови елементи другите стени

Облицоването на една стена с гнайс е достатъчно, за да превърне банята в уникално помещение. Но можете да продължите с ивици от гнайс на другите стени, за по-цялостно присъствие на този красив естествен материал в банята ви.

 

Ивици от гнайс по пода

Ивиците от гнайс по пода могат да разделят един сектор на банята от друг, а могат и да служат като пътечки, водещи например от вратата до душа и до мивката.

 

Ако банята ви е в двора, имате още повече възможности да експериментирате с гнайсов материал

Ако банята ви се намира в двора, започнете с пътека от гнайсови павета, водеща към нея. Оформете екстериора с елементи от гнайс – можете да облицовате целите стени с гнайсови кокали, а можете и просто да добавите ивици, орнаменти по стените.