Кога да изберем неоформен камък – гнайс изрезка

Удобството на изрезките от гнайс е възможността за нареждането им при облицовка или в мозаечни повърхности. Така можете да облицовате или части от стени, или цели стени.

Гнайсовите изрезки от Валмарг Стоун притежават цялата красота на гнайса, така че си струва да планирате облицовка на стена, част от стена, колона, а ако можете да отделите време и идеята ви харесва, и четирите стени на помещение.

Създадената с такива изрезки мозайка, привлекателно искряща с багрите на гнайсовия материал, е уникална и ще направи дома ви неповторим. Благодарение на трайността на гнайсовия материал можете да създадете и облицовка или мозайка навън – в къта за отдих в градината, около басейна, на външна стена.

 

гнайс изрезки

 

Облицовка на колона или друг елемент в интериора или екстериора

Облицовката с гнайсови изрезки е начин да създадете впечатление за солидни каменни колони или други елементи вътре в дома и навън, например огнище, маса и т.н. Облицоването с изрезки от гнайсов материал на бетонни колони, комин, огнище и други се извършва лесно и не изисква влагане на много средства. След като са облицовани, те изглеждат като изцяло изградени от естествен камък. Допълнете с мебели от солидно дърво и заложете на декорации също от естествени материали – тъкани килимчета, пана, възглавнички.

 

Как се изработва мозайка от гнайсови изрезки

За да се закрепят изрезките, е необходима основа. Тази основа е мрежа, върху която се подреждат те. Закрепването им се постига чрез залепване. След това е необходимо да се изчака няколко дни, за да изсъхне готовата мозайка и да стане устойчива. Добре е да се обърнете към специалисти за подреждането и залепването. Те могат да извършат това на място или в своето ателие. Ако се налага мозайката да се създаде на друго място, тя ще бъде разделена на части, за да може да се транспортира по-лесно. След това, използвайки приложената схема на частите, можете да ги сглобите.

 

Неоформените изрезки носят естествена привлекателност

В природата рядко съществуват правилни форми, особено при камъните. Точно тази небрежна неоформеност внася очарованието на естествеността с мозайка от гнайсови изрезки. Мозайката или облицовката ще привличат със съчетанието на различните форми и размери на изрезките от Валмарг Стоун.

Цветовите нюанси на нашите продукти също впечатляват със сребристосиви или златистобежови отблясъци. Съчетаването им може да допринесе за наистина уникални облицовки и да предизвиква неизменно възхищението на вашите гости, роднини и приятели.

 

неоформен камък

 

С гнайсовите изрезки можете да облицовате големи площи на евтина цена

Вече изтъкнахме предимството на изрезките по отношение на разходите, защото камъните се предлагат на по-ниски цени. Затова няма да имате ограничения, ако ви се иска да облицовате по-големи площи, цели стени, да оформите бордюри навсякъде в двора и да оформите и къта за отдих в него с гнайсова облицовка, за да блести навсякъде естествената красота на гнайса.

Дебелината на изрезките е между 1 см и 1,5 см – достатъчно, за да създаде впечатляваща облицовъчна повърхност.