Предимства на настилките с павета от гнайс

Настилките с павета са широко разпространени

Паветата са с малки размери в сравнение плочите за настилка и са с правилна форма за разлика от големите полигонални плочи гнайс. Затова те са предпочитани за настилки на площадки, дворове, вади и канали, както и за бордюри на вади и канали. Те се подреждат лесно благодарение на малките си размери и правилната форма. Полагат се върху трамбована повърхност, като за дренаж върху нея се полага пясъчен слой, а върху него се подреждат паветата.

Настилка от павета може да украси и интериора ви, ако изберете павета от гнайс от Валмарг Стоун.

 

павета от гнайс

 

Солидност и устойчивост на настилката

Добиваният от Валмарг Стоун ивайловградски гнайс е с много добри качества, гарантиращи солидна и здрава, устойчива на резки температурни промени настилка. Камъкът се добива от голяма дълбочина и това обуславя здравината му.

Влагоустойчивостта на гнайса, добиван от Валмарг Стоун, е още едно качество, което можем да добавим към студоустойчивостта. Ще подчертаем и още две качества на този материал: топлоизолация и пожароустойчивост.

Така при всякакви атмосферни условия настилките с гнайсови павета запазват здравината и вида си, повърхността им не се поврежда и цветът им не се влошава.

Красив вид на оформената от павета настилка

Красивият вид на настилката от павета се дължи на двете разцветки, от които можете да разберете – златистобежова или сребристосива. Естественото очарование на този камък Ивайловград е в унисон със стремежа към връщане на исконните български традиции – градеж и настилки от естествени каменни материали.

Както обикновените гнайсови павета, така и паветата със заоблени ръбове, в стила на античните павета, са подходящи за екстериорни и интериорни настилки, които да грабват с красота и стил. В зависимост от ефекта, който искате да постигнете, в унисон с екстериора или интериора, изберете класически павета или павета в античен стил.

 

настилка от гнайс от Ивайловград

снимка: https://www.pinterest.com

 

Изберете подходящия размер за павета за настилка

Разнообразието на избора на павета за настилка от гнайс от Ивайловград се дължи и на няколкото размера, които предлагаме:

  • 10х10 см
  • 12х12 см
  • 15х15 см.

Изберете от нашите продукти подходящия размер според мястото, в което искате да оформите настилката. За интериора са подходящи павета с по-малък размер. А за настилка на двор изберете големи павета.

 

павета за настилка

 

Настилката с гнайсови павета ще допринесе за сливане с околната среда

Настилката с гнайсови павета за селска къща или вила е най-добрият избор. Освен другите си качества, които гарантират устойчивост на атмосферните условия и резки промени в тях, гнайсът е естествен камък, който хармонира с природната среда. Така вашият селски дом или вила ще предразполага за пълна и ползотворна почивка.

Комбинирайте паветата от гнайс с другите продукти за настилка от Валмарг Стоун

Избирайки паветата от гнайс за настилка в дома или извън него, в двора и градината, ще имате възможност за най-разнообразни решения. Комбинирайте с другите продукти от гнайс за настилки, за оформяне на фигури сред настилката от павета, или редуване на ивици от павета и рязан камък гнайс или кокали. Така можете сами да създадете оригинални по дизайн и красота настилки.