Кокали от гнайс за облицовки – вашето решение за оригинални декорации

Кокалите от гнайс, които ви предлага Валмарг Стоун, са евтино решение за облицовки, но ефектът, който ще постигнете, е впечатляващ. Независимо дали планирате вътрешна или външна облицовка, елементи от облицовка, които да разчупят обикновеността на оградата, или облицовки на кътчета от дома, кокалите от гнайс са вашето решение.

кокали гнайс

Облицовка на оградата

Превърнете оградата във впечатляващ ограден зид с кокали от гнайс, в една от двете гами, златисто-бежова и сребристо-сива. Така тя ще напомня оградите на едновремешните къщи, ще я открои и ще привлича със създадения ефект за ограда, изцяло изградена от естествени камъни. Можете да облицовате части от оградата, за да създадете атрактивна декорация – с геометрични елементи или други форми. Приложете артистичните си виждания и ще получите неповторим дизайн.

 облицовка с кокали

Коминът – не просто комин, а декорация на дома

Дори да не планирате облицовка с кокали от гнайс на външните стени на дома ви, облицовката на комина си струва да се осъществи. Площта, която ще облицовате, е малка, но ефектът ще бъде огромен, приятен и ще се вижда отдалече. Коминът ви ще се превърне в декорация на екстериора.

Изкуството на облицоване на комин има своите оригинални решения. Например облицовката на комина с кокали от гнайс може да продължи надолу с облицована ивица с ширината на комина, започваща от долния му край и достигаща до земята.

 облицовка на колони с кокали

Облицовка на колони в дома

Колоните са просто подпорни елементи. Превърнете ги в открояващи се декорации с кокали от гнайс, облицоващи целите колони или части от тях. Във всички случаи ще освежите интериора и ще постигнете привлекателност. Гостите ви веднага ще ги забелязват. Цената на кокалите от гнайс, които ви предлага Валмарг Стоун, дава възможност да облицовате целите колони, без това да се превърне в утежняващ семейния бюджет вариант.

Това създава атрактивни акценти в интериора и се използва и в обществени места, например в заведения. Може би дори в близката до дома ви механа ще намерите колони, облицовани с кокали. Вижте как освежават интериора и това ще ви вдъхнови.

 колона с кокали

Камината – по-оригинална с облицовка от кокали от гнайс

Камината е кътчето, което ще внесе уют, не само в студените зимни дни, но във всеки сезон, с огнището и полицата, на която можете да наредите предмети в битов стил. Направете я още по-привлекателна с облицовка с кокали от гнайс. Облицовката може да е само върху самата конструкция на камината, но все по-често се срещат решения на облицоване на цялата стена, в която е вградена тя. Потърсете снимки на такива облицовки – впечатляващи са.

Ако камината ви е на терасата, можете да допълните конструкцията й с ниши от двете страни за складиране на дървата за горене. Облицовайте цялата конструкция с кокали от гнайс и ще постигнете уникален дух на старинност.

Нишата за телевизора – с рамка от кокали от гнайс

Нишата за телевизора не е само място, в което да го приберете, за да ви е удобно. Тя може да се превърне в оригинална декорация, рамка за екрана. Постигнете това с рамка от кокали от гнайс. Можете да направите рамката и сами, дори да не сте с много опит в изкуството „Направи сам“.