Камък Ивайловград за вашия интериор и екстериор

Съвременните домове не могат без естествени материали, не само като основен градивен материал, но и за облицовка, настилка и различни декорации. Изберете за тези цели гнайс от Ивайловград : двата цвята, златисто-бежов и сребристо-сив, подхождат на всякакъв интериор и екстериор.

Камък Ивайловград

Камък за зидане

Изборът на камък за стена от Валмарг Стоун е правилният избор за красива и солидна зидария. Цветът е златисто-бежов. Тези камъни са с дебелина между 18 и 20 см, а дължината и ширината им са около 20 см.

Камък за зидане

Камък за облицовки и настилки

Когато търсите красив камък за облицоване и за настилки, изборът ви е камък от Ивайловград. Полигоналните плочи са с естествена форма; те са с дебелина – от 1,5 до 4,5 см, което заедно с неправилната им, естествена форма ги прави много подходящи особено за настилки.

Рязаният камък е с ширина 10, 15, 20, 25 и 30 см и със свободна дължина. Дебелината му е от 1,5 до 2,5 и от 2,5 до 4,5 см.

В зависимост от дизайна, който планирате, изберете полигонални плочи или рязан камък, когато искате еднаква ширина на отделните късове.

Камък за облицовки и настилки

Гнайс и гнайсови павета за настилки

Гнайсът за настилки е с ширина 35 или 40 см, а дължината е свободна. С дебелина между 3 и 5 см гнайсовите плочи ще ви осигурят здрава, трайна и красива настилка.

По-интересна и по-оригинална е настилката от павета от гнайс от Валмарг Стоун. Можете да избирате между класическата форма и павета, които са оформени в античен стил. С тях можете да оформяте бордюри или фигури. И класическите, и паветата в античен стил са в три размера: 10х10, 12х12 и 15х15 см.

гнайсови павета за настилки

Изрезки за облицоване

Много интересни дизайни на по-евтини цени можете да постигнете с облицовки с изрезки от ивайловградски гнайс. Те са със свободни размери, а дебелината им е от 1 до 1,5 см.

Другият вариант са кокалите – парчета с дължина до 40 см, дебелина до 4 см и ширина между 3 и 5 см. С тях се постига ефектна глиц зидария – стената, облицована по този начин, ще изглежда като изцяло изградена от гнайсови плочи.

изрезки от гнайс

Съвет за качествено облицоване

Разбира се, трябва да внимавате страната на камъка, която е откъм стената, да е равна. Това е особено важно, ако сте поставили изолация. За да може плочите или изрезките да прилепнат добре и да не останат фуги, може да се наложи да ги подравните. А ако изберете облицовка с кокали, трябва да подрежете краищата им, които са често неравни.

 

Къде можете да облицовате с гнайсови камъни

Съвременните решения за облицоване или декорация с естествени материали навлизат във всички кътове на дома. Дори кухнята и банята са стаи, които заслужават внимание и декориране с облицовка на стени, плотове, ниши, корита и други елементи. Преценете къде в дома ви е подходящо да облицовате – дали ще облицовате цели стени, или ще заложите на облицовки във форма на рамки, вертикални или хоризонтални ивици. Съчетайте със стъкло, метал, лампи и декоративни свещи за по-голяма ефектност и денем, и вечер.