Каменни идеи за градината

Искате ли да превърнете градината си в уютен кът, който да бъде вашият оазис след тежкия и изморителен ден? Това е напълно възможно, но дори и да поддържате в безупречен вид растенията в нея, понякога това не е достатъчно. Декорирайте градината си с вкус като прибавите малко екзотика и нетрадиционен стил. Дайте воля на креативността си и я декорирайте с камък от Ивайловград, защото идеално се вписват сред растенията и се създава усещане за доближаване до природата.

Ето и няколко предложения, с които се надяваме да провокираме въображението ви:

Направете си алпинеум. Най-важното, за да се получи нещо наистина красиво, са интересните камъни, които трябва да са масивни. Използвайте добре оформени и малко на брой камъни. Около растенията може да разстелете чакъл. За да създадете алпинеума в градината, по-добре използвайте наклонен терен. Но, ако този, с който разполагате, не е такъв, то тогава го създайте. Колкото и невероятно да ви звучи, тук онтово на помощ идват камъните.

алпинеум от камъни

Използвайте речни камъни и превърнете градината си в едно живописно кътче, където с наслада ще отморявате и ще се докоснете до природата. изградете си малко фонтанче или водопад от камъни в градината.
ландшафт с речни камъни
Подобрете интериора на градината си с пейки от камък, на които обаче въпреки автентичността им, трябва да поставите възглавнички или друга подходяща тапицерия.

Направете си пътечка от камъни, защото тя е от голямо значение за цялостната обстановка, така градината придобива завършен вид. Не се стремете да е права като по конец и не забравяйте, че и лъкатушещата пътека, която не се вмества в идеалните стандарти, ще допринесе за осъществяването на желаната от вас цел.

пътечка от камъни

Доближете се до природата без изяществото на съвременния дизайн, като изградите каменни стълби, които ще придадат очарование на градината ви. Не се старайте към перфектните форми, които виждате по списанията за декорация.

Ако искате да създадете допълнителен уют в градината си, от няколко големи камъка можете да изградите външно огнище, което ще ви стопли в прохладното време или бихте могли да ползвате като барбекю. Това ще придаде не само уют, но и стил на дома и градината ви.

Можете да разделите не само градината, а и двора си на отделни зони, за което отново на помощ идва камъкът. С него спокойно можете да оградите двора си отвън, но в случай, че има наклон, бихте могли да го използвате за направа на подпорни стени за терасите.

камък от Ивайловград за градината

Друга напълно осъществима идея е създаването на уютно кътче с масички и столчета или пейки, където бихте могли да посрещате гостите си и да се насладите на красотата, която сте създали, заедно с тях или сами да се откъснете от ежедневието и да отморите в красивото кътче от природата, намиращо се във вашия дом.

каменни идеи
За да подобрите интериора в градината си, използвайте речни камъни, като ги подредите около цветята. Ако имате засадени в отделни саксии цветя, ще изглеждат в унисон с природата, ако ги поставите върху пласт от речни камъни. Ако нямате цветя, подредете ги така че да придадат допълнителен колорит на външното пространство.

Дано да сме ви помогнали с нашите идеи за декорация. Не забравяйте да се откъснете от стереотипите и ще се учудите от резултатите. Докоснете се до природата и проявете новаторство и украсете градината си със стил и поканете уюта и хармонията във вашия дом.

Не забравяйте, че гнайсът е ценен не само като строителен материал, а и като камък, който много добре се вписва в ландшафта на градината. Нужни са ви само добри идеи и творческо вдъхновение, за да създадете своята уникална, единствена и неповторима каменна приказка във вашия двор.