Ръчно изработени каменни мивки и корита за градината

След като изградите дома или вилата, идва ред на двора. Оформлението му е приятно и ангажира всички в семейството, тъй като там ще прекарвате часове на отмора, в разговори, обсъждания, обеди, вечери. Битовият стил, с използване на естествен камък, е най-любим, защото доближава обстановката до природата.

каменни мивки и корита

Каменна мивка

Каменните мивки са не само необходимост, а и един от основните декоративни акценти. Ще подчертаем очарованието на ръчно изработените каменни мивки, които нямат правилна форма и гладка повърхност, но точно в това се състои привлекателността им. Претворете старинния бит с каменна мивка с ръчно изработено корито, допълнете с аранжирани по подходящ начин големи камъни или с малък алпинеум. Най-подходящото растение, отново в унисон със старинния бит на нашия народ, е здравецът.

Ръчно изработени каменни мивки

Формата на коритото

Каменното корито може да бъде с различна форма. Изберете най-предпочитаната от вас – триъгълна, квадратна, правоъгълна. За малък двор е най-подходящо малко триъгълно корито. За по-голям двор, в който има достатъчно място, можете да свържете две или три корита, подредени стъпаловидно, като водата се стича от едно корито в друго.

Малкото корито може да се постави върху вертикална каменна колона. Това е едно от решенията, с които ще постигнете оригинална конструкция.

Можете да поръчате и корито с неправилна форма – например като пясъчен часовник, неправилен четириъгълник, или друга.

Ръчно изработени каменни корита

Закрепване на коритото на чешмата

Закрепването на коритото е много важно, за да може цялата конструкция да е стабилна. Най-добре е около долния край да измажете с бетон, за да бъде коритото стабилно.

След като бъде закрепен и вертикалният камък, от който ще излиза тръбата за водата. За него можете да използвате метална конструкция; най-добре е да се обърнете към специалисти за съвет за намирането на такава конструкция. Друг вариант е да не използвате вертикален камък, можете да оформите конструкция от бетон с облицовка от малки камъчета.

Каменна мивка

Каменни корита в двора

Каменните корита могат да бъдат основни елементи в декорацията на двора:

  • Те могат да поемат водата от водопадче, също със склон от естествени камъни или камъчета.
  • Могат да служат за цветарници, съчетавайки грубата красота на камъка и нежността на цветята. Така те се превръщат в каменни кашпи в старинен стил.
  • Може да ги аранжирате като оригинален бордюр на къта за отдих.
  • Можете да подредите каменни корита от едната или от двете страни на пътеката.

Преценете къде ще поставите каменните корита за най-ефектен екстериор.

каменно корито на чешмата

Поръчайте ръчно изработени корита за двора и градината

С ръчно изработено корито или няколко корита от Валмарг Стоун дворът ви ще се преобрази. Заложете на националните традиции, с използване на естествен ивайловградски камък. Каменните корита имат своята красота, която си струва да използвате за чешмата, за къта за отдих, за композиции в двора.

 

 

Потърсете на тавана и в килера стари съдове – стомни, делви и други, за да допълните композициите с каменните корита. А за масата в градината, до чешмата, използвайте битова покривка и сервирайте в битови керамични съдове. Цялата атмосфера се променя, когато внесете тези детайли, създава се неповторим уют, който да ви привлича и да радва и впечатлява и гостите ви.