Артистични фигури от естестевен камък за градинска украса

Градината е място за отдих и отмора. Красотата й се изгражда с много зеленина и цветя, както и с допълнителни декорации. Естествените материали се вписват добре в комбинация с растителността, за да създадат декоративно разнообразие.

Естественият камък Ивайловград е не само подходящ материал за кътове за отдих и барбекюта. С естествени камъни можете да създадете уникални декорации – фигури на животни, цветя, гъбки и други, за да украсите градината по неповторим начин.

Артистични фигури от естестевен гамък

Оформяне на тялото

Въз основа на големината на камъните можете да решите какви фигури ще оформите. Ако камъните са малки, можете да ги подредите в продълговата форма, за да направите гъсеница, гущерче, водно конче, змия. Допълнително трябва да използвате и други материали, за да добавите детайли, като пипала, крила и други. Малките камъни могат да се аранжират и във формата на цветя.

цветя от камъни

Ако камъните са големи, можете да оформите костенурка, мече, коте, куче, птици като лебед или патица. Всеки камък ще ви даде идея за това, кава фигура да създадете, въз основа на формата му.

камък Ивайловград за градина

Много лесно е създаването на декоративни гъбки от декоративни камъчета. Изберете продълговат камък за пънче и закръглен за шапката на гъбката.

С кръгъл камък  и тел можете да оформите и охлюви.

фигури от камък

Използвайте метални елементи за оформяне на детайлите

Елементи като пипала, шия на птица или опашка можете да оформите от метални ленти. Закрепете ги по подходящ начин, с цимент или с лепило. За ноктите на животните също могат да се използват метални частици.

декоративни фигури от камък

За стръкове на цветя и частите от тялото на животните също са подходящи метални ленти.

животни от камък

Петната и очите – рисувани, от камъчета или от стъкло

Петната по шапките на гъбките и по крилата на пеперудите можете да нарисувате, или да подредите върху камъните малки камъчета. Стъклените елементи са още една атрактивна възможност за маркиране на петната.

Малките камъчета лесно ще оформят очите на животното. Ако е необходимо, ги боядисйте.

Стъклените топчета са много подходящи за очи на животно. А ако е трудно да закрепите камъчета или топчета, може да е по-подходящо да нарисувате очи.

пеперуди изградени с камъчета и стъкло

Приказни декоративни каменни къщички

Предизвикателство, което си струва да приемете, е изграждането на приказни каменни къщички. Единият вариант е да ги изградите от малки камъчета. За целта можете да използвате кокали гнайс за стените и плочи за покрива. Пред всяка къщичка можете да оформите кът с маса и пейки, също от кокали или изрезки гнайс. Така децата ви ще бъдат щастливи да играят в  градината и ще се чувстват като в свят от приказките.

замък от камъчета

За да включите и децата и таланта им в декорациите, можете да оформите отделни камъни като къщички, като им нарисувате врата, прозорци и покрив. Можете да допълните и тези конструкции с елементи от стъкло или метал, за да добавите детайли и да ги направите по-атрактивни.

декоративен замък от камъни

Декоративните фигури в градината, създадени като продукт на вашия и на децата ви артистичен талант, си струват усилията и времето, които ще отделите. С тях градината ви ще бъде уникално декорирана.