10 идеи за пътеки с камъни, изградени с ивайловградски гнайс

Пътеките в двора и градината са не само места за преминаване. Те доставят и удоволствие, ако са оформени с вкус и стил. За да постигнете това, използвайте ивайловградски гнайс. Можете да го допълните с речни камъни, трева между камъните – така наречените тревни фуги, или по друг начин, според предпочитанията и материалите, с които разполагате. Ще ви предложим 10 идеи, от които да направите избор.

1 Широка пътека с полигонални гнайсови плочи

Използвайте полигонални плочи гнайс, за да оформите широка пътека, в духа на оформлението на едновремешните дворови настилки. Тревната фуга между плочите ще допълни красиво със зеленина пътеката.

пътека с полигонални гнайсови плочи

снимка: https://www.pinterest.com

 

2 Пътека от плочи с правилна форма, разделени с тревни фуги

Тази пътека също е много атрактивна. Използвайте гнайс от Ивайловград с правилна форма на плочите, подредете ги на равни разстояния, а между тях засадете трева за образуване на тревни фуги.

пътека от рязан гнайс

снимка: https://www.pinterest.com

 

3 Стъпаловидна пътека по наклонен терен

Наклоненият терен е подходящ за стъпаловидно подреждане на плочите от естествен камък. И тук можете да оставите между тях тревни фуги.

пътека от камък

снимка: https://www.pinterest.com

 

4 Пътека с полигонални плочи и декоративен едър пясък между тях

Използвайте филц или пясък за основа, върху която да положите плочите от гнайс. За по-голяма привлекателност можете да оцветите пясъка в червеникаво или златисто, в зависимост от това, коя разцветка на камъка използвате – сребристосива или златистобежова.

гнайс за пътека

снимка: https://www.pinterest.com

 

5 Пътека с големи плочи от гнайс и дребни камъчета между тях

За да оформите тази пътека, можете да използвате речни камъчета или други декоративни дребни камъни. Лесно ще запълните фугите между големите плочи с неправилна форма с малките камъчета. Отдолу трябва да има цимент, за да се закрепят малките камъчета, а ако прецените, наредете и големите гнайсови плочи върху цимент, за да ги закрепите.

камък за пътека

снимка: https://www.pinterest.com

 

6 Пътека от дребни парчета гнайс, с орнаменти на равни разстояния

Изрезките от гнайс се подреждат лесно за оформяне на пътека. От тях можете да оформите и орнаменти, например геометрични фигури, за да направите пътеката по-атрактивна. Много лесно, а и много ефектно е и оформянето на спирали.

изграждане на пътека от камък

снимка: https://www.pinterest.com

 

7 Пътека от павета гнайс

Един от най-търсените продукти на Валмарг Стоун са класическите павета. Те се предлагат в двете разцветки на ивайловградския гнайс и са със стандартна форма.

гнайс от ивайловград за настилка

снимка: https://www.pinterest.com

 

8 Пътека с павета в античен стил

Още един продукт за настилка от Валмарг Стоун са паветата със заоблени ръбове, в античен стил. Изберете едната или другата разцветка на гнайсовия материал и подредете пътека, която можете да допълните със статуи или съдове в античен стил край нея.

пътека с камъни гнайс

снимка: https://www.pinterest.com

9 Каменна пътечка с цветна фуга

Ако не разполагате с много средства, можете просто да подредите плочи на малки разстояния една от друга. Пробвайте с комбиниране на плочи от двете разцветки на гнайса от Ивайловград. Във фугите може да насадите семена на едногодишни или многогодишни дребни цветя, които да създадат цвят и настроение на вашата пътечка.

павета от гнайс за настилка

снимка: https://www.pinterest.com

 

10 Пътека с каменни фигури от изрезки и кокали гнайс

Гнайсовите изрезки и кокали са евтини и можете да ги купите на промоция от Валмарг Стоун. Кокали и изрезки гнайс, комбинирани с наличните в двора камъни, ще ви дадат възможност бързо и с малко средства да оформите нова пътека. Кокалите могат да се подредят като бордюр или да разделят отделните каменни плочи.

ивайловградски камък за настилка

снимка: https://www.pinterest.com

Тези идеи са само някои от възможните решения за красиви пътеки в двора и градината с гнайсови продукти на Валмарг Стоун.