Ивайловградски гнайс за спалнята

Тенденциите за разчупване на строгите правила за обзавеждане на дома отдавна се прилагат и в спалните. Тежките мебели и завеси, задължителен символ на солидност, която предразполага към отдих и сънища, отстъпват място на леки легла, минимум мебели, много свободно пространство и разбира се леки завеси. А за да се почувства семейството наистина комфортно, е препоръчително спалнята да се насити с естествени материали: ивайловградски гнайс, дърво, живи цветя.

Цветовите решения в спалнята

Ако можете да отделите достатъчно средства, облицовайте всички стени с гнайс в една от двете разцветки. Те са универсални – златистобежово и сребристосиво. Изберете разцветка според тоновете, в които ще оформите спалнята. За предпочитане е цветовете да не са ярки, а все повече се налага съчетаването на черно с бяло именно за спалнята. Тази комбинация ще се откроява още по-ефектно в съчетание с облицовките и декоративните елементи от ивайловградски камък.

естествен камък за стая

Снимка: https://www.decoist.com

 

Гнайсът в спалнята

Естественият камък доскоро се свързваше с настилки, изграждане на огнища, огради, стени. Но красотата на всички декоративни камъни се възприема чудесно, когато изграждаме дори малки елементи от стаята и дома. За спалнята това също важи с пълна сила.

Оформете полици, облицовани с гнайс, или облицовайте стена или част от стена в спалнята. За да радва погледа, облицованата стена трябва да е срещу спалнята.

Рамка от гнайсови плочи около стенното огледало също ще допринесе за цялостната атмосфера в спалнята.

Гнайс от Валмарг Стоун за облицовка на камината в спалнята е още една идея.

Преградните стени също предлагат място за облицовка или оформяне на декоративни фигури с гнайсов материал.

 

гнайс за стена

Снимка: https://www.decoist.com

 

Гнайсовата настилка за спалнята

Вместо облицовка на стените можете да заложите на гнайсова настилка. Полигонални плочи гнайс на пода ще напомнят старинните настилки. Валмарг Стоун предлага и два вида гнайсови павета, единият от които е решен в класически стил, а другият вид е в античен стил – със заоблени ръбове. Преценете кой от двата вида ще подхожда за настилка на вашата спалня.

Гнайсовите елементи – облицовки, бордюри и други, се допълват естествено от дървени декорации – фигурки, пана с дърворезба и други.

 

Модерни метални конструкции в съчетание с гнайс

Други допълнения, които ще хармонират с оформлението на спалнята с гнайс, са металните конструкции. Те могат да включват метални лампи – настолни или на стената над спалнята, леки масички с метални крака и други, според това, как предпочитате да допълните спалнята за удобство и комфорт.

 

ивайловградски гнайс за обличане

Снимка: https://www.decoist.com

 

Бамбукови мебели и гнайс

Бамбукът се налага като траен и много лек материал. Ако тези качества са решаващи за вас, осъществете проекта си. Съчетаването на бамбукови мебели и гнайсови камъни за настилка, облицовка и декорации е много актуално и практично, а също и привлекателно.

 

Живите цветя

Саксиите с цветя ще допринесат за естествената и привлекателна атмосфера. А правилният избор на вида цветя ще създаде още по-предразполагаща обстановка. Едно от най-подходящите цветя за отглеждане в спалнята е розата, която премахва умората, а розмаринът унищожава бактериите. За да отблъсквате насекомите и да ароматизирате, изберете индрише.

Важно правило е цветята да не са близо до леглото, а поне на метър от него. Подредете ги върху гнайсови полици или на фона на декорации или облицовка с камък Ивайловград.

 

облицовка с камък

Снимка: https://www.decoist.com