Създайте красиви пейзажи в градината с гнайс от Ивайловград

Дворът е не само открито пространство, в което да се разходим, да поседнем на въздух и да се порадваме на слънцето и хубавото време. Това е и прекрасно поле за изява на творческите ни способности, защото можем да направим дворното си пространство уникално привлекателно и уютно. Естествените камъни, особено гнайсът, предлаган от Валмарг Стоун, предлагат подходящ материал за декорации.

 

гнайс от Ивайловград за градината

Снимка: https://www.pinterest.com

Пътека с плочи от гнайс

Първото, за което мнозина ще се сетят, е пътеката. Застилането с плочи от гнайс е както ефектно, така и практично. Така дори и да е валяло, не е проблем да преминем по нея. А нареждането на малки камъчета от двете страни на пътеката, боядисани с луминесцентна боя, ще я превърне в много ефектна гледка вечер.

камъни за настилка

Снимка: https://www.pinterest.com

Огнището – по-ефектно с гнайсова облицовка

Огнището е вече задължителен елемент за всеки двор. То е удобно за приготвяне на барбекю, а може да се превърне в стилно допълнение, което грабва погледа. Използвайте гнайс, независимо дали огнището ви е оформено като яма, облицована и оформена с каменен бордюр или е зидано барбекю, покрито с гнайсова облицовка.

огнище с гнайс

Снимка: https://www.pinterest.com/

Басейнче или езеро с облицовка от гнайс

Декоративно басейнче, езеро или езерна каскада, в които да топлите вода на слънцето, ще добавят уют и красота в двора, особено с естествена каменна облицовка, в златисто бежовата или сребристо сивата гама  на гнайса, предлагани от Валмарг Стоун.

басейн с камъни

Снимка: https://www.pinterest.com

Зарадвайте децата с декоративни цветя, плодове, животни и други фигурки от парчета гнайс

Включете децата в проекта за разкрасяване на двора и обсъдете с тях какви декоративни фигури можете да изградите. Оцветени в подходящи цветове, те ще радват не само децата, но и възрастните. Можете да почерпите идеи и от детските книжки.

Цветята, плодовете – например ягоди, за които парчетата гнайс са особено подходящи, домати, ябълки – ще са ефектни около оградата, пътеката, къта за отдих, пейките. Създайте дизайн на пеперуда или гъсеница, или наредете камъче по камъче силуета на коте или куче. И тук с малко бои, включително флуоресцентна, ще постигнете красиви декоративни фигури, които ще привличат и в тъмното.

Ако имате големи саксии в двора, можете да наредите фигурките отстрани на саксиите, парче по парче.

фигури с камъни

Снимка: https://www.pinterest.com

тикли в градината

Снимка: https://www.pinterest.com

За градинарите – табели от гнайс с надписи

Отдадените на градинарството знаят колко усилия трябва да се полагат, за да отгледат красиви цветя или добра реколта. За по-голям ред в градината и за улеснение и на децата поставете до всеки участък или леха плоча от гнайс с надпис, посочващ какво цвете или каква култура се отглежда там. Децата ще се чувстват като в екзотична ботаническа градина, а с надписите ще научат и нови неща за отглежданите от вас цветя и култури.

Съществуват още много идеи за реализация с помощта на гнайс от Ивайловград – градинско поточе, фонтан, изкуствен водопад, мостче, чешма, пейки, маси , бордюри и др . – с помощта на които бихте могли да създадете неповторим и красив пейзаж във вашата градина.

приложение на гнайса

Снимка: https://www.pinterest.com/