Ивайловградски гнайс за интериорни стени

Все повече хора търсят нестандартни решения за придаване на оригинален вид на дома, особено на интериора. Стените с тапети или декоративна мазилка вече са често срещани и никак нови като оформление. Естествените материали са в центъра на вниманието, тъй като всеки се стреми да внесе част от красотата на природата, величествена и могъща, в различни кътове на дома.

В допълнение към каменните настилки, които ни връщат в миналото и гарантират трайност, създавайки и привлекателност за интериора, ще ви предложим и облицовка с ивайловградски камък за стените на стаите.

Интериорните стени са фон, който трябва да се използва, за да създадете уникална обстановка, предразполагаща домашните и гостите.

 

гнайс за интериорни стени

Облицовка на стени с каменни плочи или изрезки

Изберете облицовъчен камък, който предлага Валмарг Стоун, и облицовайте стените в дома с полигонални плочи. Естествената им форма е едно от предимствата, с които ще изградите красив фон например във всекидневната. Ако сте с ограничен бюджет, това е първата стая, с облицовката на чиито стени си струва да се заемете. Нали в нея прекарват голяма част от времето членовете на семейството!

Полигоналните плочи са с дебелина между 1,5 и 4,5 см. Естествените форми създават известна трудност при подреждането, но можете да комбинирате с изрезки или с кокали гнайс, за да създадете впечатляващи комбинации. За стените са подходящи и малки ниши, в които да подредите битови предмети. Подчертайте нишите с ред гнайсови кокали. Можете да вградите и огледало, чиято рамка също е подходящо да бъде от гнайсови кокали.

С изрезки гнайс също можете да облицовате стените, за да създадете красиви повърхности. Комбинирането и допълването с ниши, дървени полици и закачалки са според вкуса ви. Подреждането е по-лесно, тъй като изрезките са по-малки.

Ивайловградски гнайс за облицовка

Облицовка от камък в различните стаи

Можете да облицовате или всички стени на всекидневната, или само една от тях, която да служи като акцент. Обикновено това е стената, на която е телевизорът. Оформете рамка от кокали около мястото, където ще окачите телевизора. Под него можете да оформите ниша, която също да подчертаете с кокали. Изрезките и кокалите са много подходящи за облицоване на колони, така че ако имате колони вътре в дома, покрийте ги с облицовка от едната, двете, или от четирите страни.

ивайловградски камък за стени

В спалнята можете да облицовате или стената зад леглото, или стените от двете страни на леглото. Поставете гардероба срещу леглото, а скрина и масичката, ако имате такива, пред облицованите стени. Ако сте привърженици на минималистичното обзавеждане и в спалнята ви има само легло и гардероб, облицованите стени ще радват с пълния си блясък. Не е необходимо да ги допълвате с нищо. Когато ги облицовате с гнайс от Валмарг Стоун, те ще сияят в златистобежово или в сребристосиво, в зависимост от това, кой цвят от предлагания гнайсов материал ще изберете.

С ивайловградски гнайс можете да облицовате и стените на коридора. И тук можете да помислите за ниши и дървени закачалки, за да комбинирате само естествени материали.

А в детската стая помислете заедно с децата дали вместо цялостна облицовка няма да е по-подходящо създаване на фигури, които да бъдат по избор на малките обитатели на стаята. Те дори могат да очертаят фигурите, които после ще покриете с декоративни камъни.

облицовъчен камък