Защо да изберем Ивайловградски гнайс

Какво представлява гнайсът

Това е скала с разнообразен състав, който определя и цвета й. Гнайсовите скали са често срещани, включително в района на Ивайловград, където Валмарг Стоун добива продуктите си.

естествени камъни от гнайс

Привлекателната структура и текстура на гнайса

Привлекателността на гнайса като декоративен камък за облицовки и настилки се дължи на едрозърнестата структура на скалите, както и на ивичестата текстура. Това е характерно за гнайсовите скали в Източните Родопи.

Повърхността на гнайсовите скали

Повърхността на гнайсовите скали е грапава и нехлъзгава. Това прави гнайсовите продукти, предлагани от Валмарг Стоун, универсални за всякакви приложения, както за екстериора – за облицовки, зидария и декоративни елементи, така и за интериора.

Гнайсовите плочи за настилки

Предимствата на Ивайловградския гнайс

Предимствата на гнайса, добиван в района на Ивайловград от Валмарг Стоун, го правят търсен продукт не само в страната, но и в чужбина:

  • на първо място, както вече споменахме, повърхността на гнайсовите плочи е нехлъзгава, което го прави особено подходящ за настилки
  • Валмарг Стоун предлага различни продукти от гнайс, за различни цели – павета и плочи, както и изрезки и кокали за глиц зидария
  • гнайсовите продукти се предлагат в два универсални цвята – златисто-бежов и сребристо-сив, които подхождат на всякакъв екстериор и интериор
  • поради голямата твърдост и устойчивост на износване на ивайловградския гнайс изградените зидарии, настилки, декоративни елементи и др. ще запазят вида си много дълго време, десетилетия наред

На какво се дължи издръжливостта на гнайсовите продукти, добивани в района на Ивайловград

По принцип естествените камъни са с отлична здравина и са устойчиви на външни въздействия, климатични промени и т.н. Но камъните, които се добиват на дълбочина, са по-устойчиви, по-малко чупливи, за разлика от камъните, които се добиват от слоевете на повърхността.

Ивайловградските гнайсови продукти, които се добиват от Валмарг Стоун, са от находища, разположени на голяма дълбочина. Това е тайната на отличното качество на ивайловградския гнайс, предлаган в асортимента на фирмата.

гнайсови скали

Ивайловградският гнайс – екологичен избор

Гнайсът е естествен продукт и поради това може да се рециклира напълно. Това е особено важно в съвременния свят, когато сме заобиколени от изкуствени материали.

На първо място, избирайки естествения чар на ивайловградския гнайс, ще внесете по-голяма естественост в дома си. Това ще се отрази и на качеството ви на живот.

На второ място, но също толкова важно, когато планирате облицоване или настилка, или изграждане на декоративни елементи с гнайсови продукти от Валмарг Стоун, вие ще избегнете замърсяването на околната среда. Дори след време да решите да замените облицовката, настилката и т.н. с нови, гнайсовите плочи, павета, изрезки, кокали няма да замърсят околната среда. Те могат напълно да се рециклират – можете да ги предложите на ваши приятели, роднини и т.н., за екстериорни и интериорни приложения.