Гнайс от Ивайловград в съчетание с метал и стъкло за кътове от дома

Камъкът е бил не само основно средство за градеж, но и материал за облицовка и настилка. Сега, когато е все по-актуално използването на естествени материали, съчетаването им с модерните тенденции на използване на метал и стъкло е много чест избор. Не е задължително да облицовате цели стени с камък, ако не сте готови за такава голяма трансформация или ако разполагате с по-ограничен бюджет. Можете да вмъкнете облицовка на ивици или да оформите гнайсови кътове в кухнята, спалнята, банята – тези стаи ще станат уникални с подходяща облицовка на подходящи места. Настилката на кът от стаята също е много ефектна.

гнайс от Ивайловград

Снимка: https://homebnc.com

 

Ще ви дадем няколко идеи за кътове с облицовка от гнайс от Ивайловград, които ще грабват погледите още от първия момент. Съчетани със стъклени и метални декорации и  елементи, всички решения за кътове от интериора ще внасят свежест и разнообразие.

Облицоване на ивици от стените

Колко много елементи в дома могат ефектно да се откроят с две вертикални или хоризонтални ивици от декоративни камъни! Ще изброим някои от тях:

  • две вертикални ивици, например от гнайсови кокали, от двете страни на огледалото или телевизора
  • две вертикални ивици от двете страни на ниша за складиране на дърва в близост до камината – по-оригинално ще бъде, ако направите нишата с височина до тавана, а и ивиците от гнайсови камъни да са от пода до тавана
  • две вертикални каменни ивици от двете страни на камината
  • две хоризонтални каменни ивици от долната и горната страна на гърба на кухненския плот, на гърба на мивката и т.н.
ивайловградски гнайс за стена

Снимка: https://homebnc.com/best-interior-stone-wall-ideas/

 

Кухненският остров

И този стандартен, скучен на пръв поглед елемент от кухнята може да стане необикновено привлекателен. Помислете за облицовка на стените му, които нямат толкова голяма площ, или за оформянето с хоризонтални ивици гнайс от Валмарг Стоун от долната и от горната част. Плотът на кухненския остров също предлага поле за прилагане на ваши идеи за облицовка. Трябва да подчертаем, че гнайсът е много здрав материал, той не пропуска вода, което го прави много подходящ за облицовка на плота с този облицовъчен камък.

естествен камък за облицовка

Снимка: https://homebnc.com

 

Облицоване на стената зад печката

Това е много подходящо място за използване на гнайсов камък Ивайловград. Обикновено модерните печки за дърва са от метал и стъкло, които ще контрастират с вечната красота на камъка.

гнайс за стена

Снимка: https://homebnc.com

 

Облицоване на стената зад стълбата

Тази идея е подходяща за стълби от метал и стъкло и тук принципът е също на контраста между модерни материали и утвърден през вековете с красотата си естествен камък. Стъклото ще прави възможно да се види каменната повърхност, така че и вие, и гостите ви ще плакнете очи в красотата на камъка.

камък Ивайловград за стена

Снимка: https://homebnc.com

 

Банята – с ниши от камък

Здравината и другите качества на гнайса го правят много подходящ за банята. Оформете ниши, облицовани с гнайс, за поставяне на препарати за миене или на свещи, които да осветяват, докато се къпете.

камък за стена

Снимка: https://homebnc.com

 

За тези, които харесват нестандартните решения в интериора

Нестандартното оформяне на комбинации от стаи – например с вана в дневната пред огнището, или в спалнята, ще спечели от използване на облицовка от ивайловградски камък. Оформете облицовката около огнището, съчетайте с настилка за ваната, или изградете самата вана от цимент, с гнайсова облицовка.

облицовъчни камъни

Снимка: https://homebnc.com