Атрактивни настилки с павета от ивайловградски гнайс

Не само плочите от естествен камък са гаранция за красиви настилки. Много лесно е подреждането на настилка от павета, поради правилната им форма. А от продуктите от гнайс от Валмарг Стоун можете да изберете от двата вида павета. Едните са със стандартна форма, а другите са в стил антик. Така според стила на интериора или оформлението на двора и градината ще можете да постигнете атрактивна настилка с единия или другия вид павета.

Настилка от павета е много удобна и за верандата на къщата или вилата.

 

павета от ивайловградски гнайс

 

Гнайсът е траен материал с много предимства

Гнайсът се отличава с висока издръжливост на механични въздействия, не се разяжда при досег с химикали, а освен това не е хлъзгав при намокряне. Това го прави най-подходящия материал за настилки както вътре в дома, така и в екстериора.

С настилка от гнайс ще се радвате на дълготрайност и запазен вид на пътеките и площадките, постлани с павета.

 

настилка с паветата гнайс от Ивайловград

 

Паветата са с удобни за подреждане размери

Паветата гнайс от Ивайловград се предлагат с дължина и ширина в три варианта: 10×10, 12×12 и 15×15. Дебелината им е според желанието на клиента. За външна настилка можете да поръчате по-дебели павета, особено ако по настилката ще преминава или паркира тежко превозно средство. За вътрешни настилки дебелината може да е по-малка.

Подреждането на паветата е удобно не само в стандартната схема, на редове. Можете да ги положите в зигзаг или в друга схема. Можете да комбинирате от двата цвята – златистобежов и сребристосив, за да образувате фигури.

Наличието и на други продукти от камък Ивайловград – изрезки и кокали, дава възможност за комбинирането им с паветата, както за фигури, така и за бордюр.

 

Колко е оптималната дебелина за външна настилка от павета

Външната настилка от павета се полага върху пясъчна основа. Обикновено е достатъчна дебелина от малко повече от 3 см. Тук ще подчертаем още едно предимство на гнайсовите павета. В сравнение с тях паветата от бетон трябва да са с дебелина най-малко 6,5 см. Разбира се, за по-голяма солидност и устойчивост на настилката е добре да заложите на дебелина от поне 5 см.

 

камък Ивайловград

 

Допълнително обработване на повърхността на паветата

Можете да поръчате допълнителна обработка на паветата, или на част от тях, за оформяне на определена фигура. Обърнете се към специалистите от Валмарг Стоун, за да ви предложат варианти. Един от честите избори е „състаряване“. Той ще се съчетае чудесно с двор в битов стил, със старинна на вид чешма или кладенец.

 

чукан гнайс

 

Поръчка на големи павета за бордюри

Един от вариантите, заимстван от старите бордюри в европейските страни, се нарича „белгийски блокове“. Тези блокове са големи „павета“ с размери от около 8 до 10 см. От асортимента на Валмарг Стоун подходящи са паветата с размери 10 х 10, а ако прецените, че предпочитате бордюр от по-големи павета, изберете такива с размери 12 х 12 или 15 х 15.

С паветата можете да оформите бордюри на циментови пътеки в двора, като по-евтин вариант, вместо да изградите пътека с настилка изцяло от гнайсови павета.

Настилките от павета от ивайловградски гнайс внасят красота в дома и в двора. Изберете вашия вариант за настилки от красивия камък в единия от двата цвята, или съчетайте павета в двата цвята в атрактивна комбинация.