9 предложения за декорации с естествен камък в интериора

Естественият камък е природно красив и с който домът ви ще придобие оригинален уют. Изберете материалите, които предлага Валмарг Стоун, и ще създадете уникално произведение, в което вашият собствен дизайн ще отразява предпочитанията ви за удобство и красота.

Естествени камъни от Валмарг Стоун

Естествени камъни от Валмарг Стоун

В зависимост от площта и пространството, които ще облицовате или допълните, можете да изберете полигонални плочи, гнайс, изрезки, павета от гнайс. Паветата са два вида: класически и със заоблени ръбове, в стил антик, които ще добавят старинно очарование към интериора.

Ето някои идеи за допълване на дома с естествен камък.

Комбинация от каменни плочи и кокали или павета

За облицоване на стена можете да създадете контраст между сектор с полигонални каменни плочи и сектор, облицован с кокали.

Контраст можете да постигнете и с плочи, покрили стената, и гнайсови павета за настилка.

облицовка с кокали

Рафтове

Рафтовете са традиционно от дърво. Защо не добавите каменни рафтове във всекидневната, в кухнята или в банята? Можете да ги оформите в допълнение с дърво, и така ще напомнят за старовремските български къщи. Рафтовете от камък са здрави и на тях можете да наредите и книги. Можете да ги оформите в колона, един над друг, или да са разпръснати.

Нишата с облицовка от камък

Нишата може да послужи за шкаф. Но ако я облицовате с естествен камък, тя ще се превърне в истинско украшение. Добавете осветление, отделни лампички или ЛЕД осветление, за да изпъкнат наредените върху каменни рафтове керамични съдове или фигурки. Всяка ниша, във всекидневната, в спалнята, в коридора може да се превърне в атрактивен кът с облицовка от камък.

декорации с естествен камък

Ниша за телевизора с рамка от естествен камък

Нишата, която сте предвидили за телевизора, ще се превърне в подобно на картина творение с бордюр от камък. Валмарг Стоун предлага кокали от гнайс в два нюанса – сребристосив и златистобежов. Изберете подходящия нюанс за рамка, която ще създаде илюзия за зид от камък в дълбочина.

камък за стена

Облицовайте стена или колона в дневната или антрето

В дневната или антрето имате възможност да облицовате цяла стена, сектор от стената, или колони. Допълнете с груби дървени мебели и ще постигнете обстановката на едновремешните къщи.

камък за облицоване на колона

Камината в дневната

Камината е особено подходяща за облицоване с естествен камък. Можете да допълните с рафтове около или над нея. Предвидете ниша над камината, също облицована с камък. Ще получите красива комбинация.

камина с камък

Бар плот и сепаре

Бар плотът от камък е още една често реализирана идея, вмъкнете я и вие в проекта си. Оформете сепаре от камък, в което също можете да оформите интериора с комбинация от камък и дърво.

бар плот с камък

Комбинация от камък и стъкло в дневната

Стъклото и камъкът ще създадат красив контраст между грубото очарование на каменната повърхност и гладкостта на стъклото. Стъклена маса или плот до облицована с камък стена ще накарат интериора да блесне.

облицоване на стена с камък

Банята и басейнът от естествен камък

Ако банята ви е голяма, с басейн, това е мястото, което е особено подходящо за изграждане от естествен камък. Допълнете с кът за почивка, пейка и маса, сепаре. Настилката наоколо може да е от гнайсови павета.

камък за баня