8 предимства при използването на естествен камък в ландшафтния дизайн

Ландшафтът на двора и градината – естествено съчетание с околната среда

Когато създавате дизайна на двора и градината си, естественото съчетаване с пейзажа и околностите ще допринесе за приятна обстановка и атрактивност. Естествените материали са основните средства, а един от най-предпочитаните е естественият камък.

Валмарг Стоун предлага естествен камък – полигонални плочи, с естествена форма, както и рязан камък. И двата вида са подходящи както за настилки, така и за облицовки, но можете да ги използвате за различни кътове и кътчета на ландшафта, за да създадете своя, уникална, неповторима среда.

Ето осем предимства на естествения камък, заради които той трябва да присъства в ландшафтния ви дизайн.

 

  1. Естественият камък е привлекателен и красив

Красотата на естествения камък е безспорна – създаден от природата, символ на здравина, с неповторима текстура и преливане на цветове във всяко камъче. Валмарг Стоун предлага естествен камък в златистобежов и в сребристосив цвят.

 

естествен камък от Валмарг Стоун

 

  1. Това е материал, с който можете да изградите различни кътчета на открито

Водните елементи, идея, заимствана от природата, намират все по-широко приложение в ландшафта ни. Изградете неповторимо по дизайн поточе, водопадче, езерце – ромоленето и плискането на водата в корито от естествен камък ще гали слуха.

 

необработен камък

 

  1. Това е материал, с който можете и сами да изградите ландшафта си

Оформянето на дизайн от естествен камък е лесно – той може да бъде по-семпъл или сложен. Всяка неправилност ще се превърне в оригиналност на ландшафта ви.

 

камъни за настилки

 

  1. Използвайки естествен камък, не замърсявате ландшафта

Част от грижата ни за околната среда е използването на естествени материали. Какъв по-подходящ материал за ландшафта можете да подберете? Дори да не съчетаете с растителност, ако нямате време за грижи като поливане и т.н., каменните творения в ландшафта ви ще привличат и задържат вниманието.

 

дялан камък

 

  1. Ако планирате много растителност, естественият камък ще я допълни по най-подходящия начин

Ако имате свободно време и желание за засаждане на цветя, дървета и друга растителност, тя ще украси двора и градината и ще ви осигурява красота и свеж въздух. Естественият камък е неизменното допълнение във всеки алпинеум – така се доближаваме най-близко до пейзажа на дивата природа в планината.

 

Камъни за алпинеум

 

  1. Ако живеете до свлачищен склон, укрепете го със защитни стени от естествен камък

Ако в района ви има риск от свличане, една подпорна стена от естествен камък ще служи като солидна опора на склона, който не е стабилен.

 

естествен камък за подпорна стена

 

  1. Удобството при използване на естествен камък

Съчетаването на различни по големина естествени камъни, допълване с малки речни камъчета или с каменни блокове тук и там в двора, както и много други решения, дават възможност за комбиниране на различни по състав камъни. Просто потърсете наоколо, може би на метри от дома и двора ви има материал, който ще ви послужи – камък, камъчета и т.н.

 

камъни за декорация

 

  1. Естественият камък е най-подходящият материал за ограда

Може да ви е необходима висока или ниска ограда – за разделяне на двора на сектори, сепарета, участъци с цветя и водни елементи. Осигурете си материала, който е най-подходящ – дялан камък. Спомнете си тези привлекателни с неправилността на дизайна си каменни огради в старинното градче, където сте ходили толкова пъти. Чарът на тези огради ще се пренесе във вашия ландшафт.

 

камъни за ограда