6 идеи за използване на естествени камъни при изграждане на басейн

Естествен камък за изграждане на оригинален плувен басейн

Плувният басейн е чудесно, много желано място за отмора, прохлада и забавни игри. Затова той все по-често се превръща в жизненоважна част от двора. Но за да радва и очите, с красив материал, Валмарг Стоун препоръчва да изберете красотата на естествения камък.

 

естествен камък за басейн

 

Предимствата на естествения камък като материал за плувни басейни

Освен че басейнът ще предлага възможности за къпане и отдих, той е основна част от екстериора. С използването на естествен камък ще внесете очарованието и естествеността на природата в двора, а с естествен камък от Валмарг Стоун можете да изградите и пейки край басейна, както и масички, за един напълно завършен кът.

Не само привлекателният вид на естествения камък, но и устойчивостта и трайността му го правят предпочитан за изграждане на басейни.

Освен това при изграждането на басейна от естествен камък можете да създадете свой оригинален дизайн, който ще го направи неповторим.

 

 ивайловградски камък за басейн

 

  1. Естествен камък за басейни и кътове около тях от Валмарг Стоун

Както за басейна, така и за кът около него, с пейки и маси, можете да използвате полигонални плочи или рязан камък. Полигоналните плочи са с естествена форма и ще затруднят оформянето на басейна, но рязаният камък е много подходящ за облицовката му.

За пейки и масички край басейна можете да изберете полигонални плочи. Заедно с каменна пътека от дома до басейна този кът ще внесе старинния стил на каменни настилки и облицовки.

 

гнайс за облицовка на басейн

 

  1. Формата на басейна

Формата на басейна зависи от мястото, с което разполагате. Дори при по-малко пространство можете да използвате кът за изграждане на басейн. Не е задължително формата на басейна да е правоъгълна. Той може да е елипсовиден, дори триъгълен. Нетрадиционните форми ще допринесат за оригиналността на басейна и къта, който ще създадете около него.

 

басейн с камъни

 

  1. Допълнете басейна с поточета, вливащи се в него

Съвсем в стила на природата ще бъде допълването на басейна с поточе или поточета, вливащи се в него, или с фонтанче. Ромонът ще допълва свежестта на водата и ще предразполага за пълноценен отдих. За коритата на поточетата или фонтанчето също е подходяща настилка от естествен камък от Валмарг Стоун.

 

тикли за басейн

 

  1. Стълба от задната врата на дома към басейна в задния двор

Ако басейнът ви е в задния двор, облицовайте стъпалата от задната врата, слизащи до басейна. С естествен камък лесно и ефектно ще оформите стълбата, която може да завършва с няколко стъпала под нивото на водата, или да достига до дъното, според предпочитанията ви.

 

настилки с камък около басейна

 

  1. Ако целта ви е да ремонтирате стар басейн и да го превърнете в модерно домашно съоръжение

Ако вече имате басейн, но е дошло време за ремонта му, качествата на ивайловградският камък от Валмарг Стоун също ше бъдат незаменими. Сменете настилката и облицовката с настилка и облицовка от естествен камък. Ако желаете, запазете формата на басейна. Но ако искате по-нестандартна форма, за разнообразие и модерен акцент, ремонтът е периодът, когато можете да осъществите това свое желание.

 

облицоване стените на басейна

 

  1. Поставете готово водно фонтанче в кът, оформен с естествен камък

Ако бюджетът, с който разполагате, е по-скромен, вместо изграждането на ново поточе или фонтанче поставете готово водно фонтанче сред оформен с естествени камъни кът. Допълнен с цветя, този кът ще се превърне в оригинален алпинеум.

 

басейн с камък