Проектиране на уникални кухни на открито с естествен камък

Кухнята на открито е вече задължителна за притежателите на къща или вила с двор. Готвенето на чист въздух, съчетано с приятни часове на консумиране на храната, е удоволствие.

 

уникални кухни на открито с естествен камък

 

Материалът за кухнята на открито трябва да е издръжлив в много отношения

Важното е да използвате материал, който има водонепропускливост и издържа на всякакви въздействия – на екстремни температури, на химикали – ако случайно разсипете някакъв препарат, а освен това да запазва вида си с десетилетия. Отговорът на всички тези изисквания е лесен – изберете гнайс от Валмарг Стоун.

За да може да осигурите и привлекателен вид на вашата кухня на открито, облицовайте я с естествен камък. Изборът на гнайс от Ивайловград е подходящ за вашата кухня в двора или градината. С такава облицовка тя ще блести в сребристосиво или в златисторозово – една от впечатляващите разцветки на този траен и красив каменен материал.

 

гнайсов камък Ивайловград

 

Какво е задължително да се вземе предвид за кухнята на открито

На първо място, ако живеете в планински район с дълга зима, трябва да изградите и странични стени и покрив за осигуряване на комфорт в студеното време. Ако къщата или вилата ви се намира в равнинен район, с преобладаващо топло време, можете да се ограничите само с покрив, за защита от слънце и дъжд. Все пак за оформяне на цялостен кът можете да изградите ниски прегради, които да облицовате с гнайс.

 

камък за облицоване на кухня

 

Избор на мястото за кухнята на открито

Специалистите препоръчват да изберете сенчесто място за вашата кухня на чист въздух. Гнайсовата облицовка и настилка са с много висока издръжливост както на екстремни атмосферни условия, така и в много други отношения. Но изборът на сенчесто място ще ви осигури защита от палещите слънчеви лъчи. Погрижете се за вида на вашата кухня и с избора на такова подходящо място.

 

гнайс за облицовки на открито

 

Ако често ще използвате барбекюто

Ако сте фенове на барбекюто, мястото на кухнята на открито трябва да е близо до кухнята в дома. Със сигурност ще използвате често хладилника, фризера, затова е важно разстоянието от вътрешната кухня до външната да е късо.

 

Още един фактор за местоположението – да не пречите на съседите

Близостта на вашата кухня на открито до оградата и дома на съседите не е препоръчителна. Така и димът, и миризмата, и шумът от веселящата се компания ще ги безпокоят. Изберете възможно най-удобно и по отношение на съседите място, за да не им причинявате дискомфорт.

 

камък за градината

 

Осигурете на вашата кухня на открито дизайн според вашите предпочитания

Ако държите на голяма и удобна повърхност за обработване на продуктите, трябва да предвидите голям плот. Гърбът с гнайсови плочи ще му придаде красота.

За вашата кухня на открито може да държите на кухненски остров. Той е удобен мултифункционален елемент – може да се използва и за пиене на питие преди вечеря, а след това за сервиране на храната. Под плота на острова можете да съхранявате съдове, прибори, подправки и други.

Естествено барбекюто е задължителен елемент за любителите на месни специалитети. Но вече на трапезата присъстват и гриловани зеленчуци. За удобно приготвяне на такива специалитети предвидете достатъчно голямо барбекю, с място за дърва или дървени въглища под него. Облицовайте го с плочи от гнайсов камък Ивайловград.

Помислете и за атрактивна настилка с гнайсов материал – полигонални плочи гнайс или павета. Паветата се редят по-лесно, но полигоналните плочи създават по-атрактивна гледка в стила на старинните дворове.

 

естествен камък за открити настилки

 

Използвайте същата облицовка и настилка и за терасата и за пътеките в градината

Ако ви предстои обзавеждане на нов дом или вила и изграждане на кухня на открито, за предпочитане е да използвате еднаква облицовка и настилка за терасата, пътеките и за кухнята на открито.

Започнете с планиране на мястото и елементите на вашата кухня на открито. Свържете се с нас, за да осигурите достатъчно материал за строежа, за облицовката и настилката. А след периода на усилен труд и изграждане на този толкова важен компонент на вашия екстериор се насладете на резултатите заедно със семейството и приятелите.