Каменни чудеса за вашия ландшафт

Стремежът към разнообразяване на двора и градината често включва и собствен дизайн. Това не е трудно да се постигне, а ще бъде и впечатляващо с гнайсовите материали, предлагани от Валмарг Стоун. Ние ви предлагаме камък, който ще трае практически вечно и няма да губи от естествената си красота. Ето няколко идеи за каменни чудеса, които можете да доразвиете според предпочитанията си.

естествен камък от Валмарг Стоун

Каменни плочи и бордюри

Настилката от плочи за пътека към градинския кът, както и настилка на самия кът, ще грее като творение на природата с плочи от гнайс, които са с различна дължина. Друг вариант са полигонални плочи от асортимента на Валмарг Стоун. Можете да създадете и схема, но ще са достатъчно ефектни, ако ги разположите на малки разстояния една от друга, както в старинните български дворове.

Каменни плочи и бордюри

„Икебана“ от камъни

Създайте си дизайн, комбинирайки плочи, изрезки и павета от гнайс от Валмарг Стоун. Златистобежовият или сребристосивият нюанс ще привличат погледите, особено когато са огрени от слънцето. Добавете към тази привлекателност и интересни конструкции – създайте си „икебани“. Това може да са произволни комбинации, колонки, поставки за саксии, допълнения към градинския кът за отдих, които можете да използвате като поставки. Комбинирането около дървета, лехи, пейки, във вид на бордюри или групички от малки каменни конструкции дава възможност за всякакви решения.

павета от гнайс от Валмарг Стоун

Включете децата – те ще се радват да дадат своите идеи. Ако в конструкциите има кухини, там те ще могат да прибират и някои свои играчки. Нека те решат формата, нюанса и да помогнат за нареждането.

Градински алпинеум

Създайте малък модел на алпийски пейзаж, комбинирайки камъни и цветя. Този кът със сигурност ще се превърне в бижуто на дворното ви пространство. Допълнете с фигури на градински джуджета и животни, те ще освежат дизайна.

Ако сте планинари, със сигурност ще вложите сърцето си в този проект. Създайте модел на кътче от любимата ви среда. Можете да добавите и воден елемент, ромоленето на който по също каменен улей ще привлича и вас, и гостите ви. Няколко соларни лампи ще осветяват алпинеума с мека светлина, когато падне здрач.

полигонални плочи от гнайс

Декоративна разделяща стена

Старите български домове, запазени до днес със солидни конструкции, привличат и с каменните си огради. Използвайте естествен камък от Валмарг Стоун за ограда, която разделя двора – отделя детски кът, градински лехи, кът за отдих и хапване на открито, или басейна.

каменна ограда

Камъкът предотвратява свличане на почвата

Ако имате този проблем, оградете с бордюри лехите с цветя. Изрезките от гнайс са с най-различна форма. Използвайте ги за бордюр – така ще съчетаете привлекателното с полезното.

каменни бордюри

Всеки камък е уникално произведение на природата. А в дизайните, които вие ще създадете, тези камъни ще се превърнат в чудеса. Използвайте нашите материали, за да създадете каменни чудеса в двора и градината си.