Какви естествени камъни от гнайс се предлагат на пазара

Гнайсът привлича всички любители на естествените облицовки, настилки и елементи от естествени камъни. С тях домът, стаята, огнището, дворът ще придобият оригиналност и уникален уют. Струва си да знаете какви видове гнайсови камъни се предлагат на пазара, за да ги включите в плановете си, когато оформяте новия дом или вила или правите ремонт на старите.

естествени камъни от гнайс

Гнайсовите плочи за настилки

Този продукт, предлаган от Валмарг Стоун, е със златисто-бежов или сребристо-сив цвят. Двата нюанса лесно се вписват във всякакъв вид екстериор или интериор. Това е подходящият избор за настилки, които ще запазят вида си в продължение на много години – гнайсовите плочи са устойчиви на износване. Така с настилка от гнайс ще осигурим привлекателен вид на дома, който ще ни радва десетилетия и ще впечатлява гостите ни.

Дължината на плочите от гнайс е 35-40 см, а дебелината е от 3 до 5 см.

Гнайсовите плочи за настилки

Изрезки от гнайс – евтиният вариант за облицовки с впечатляващи резултати

Гнайсовите изрезки също се предлагат в златисто-бежов и в сребристо-сив цвят. Това е евтин продукт, който е евтин, а същевременно ще превърне облицовката в привличаща погледите повърхност, като създава усещането за стена, изградена изцяло от камък. Облицовката на стена с изрезки от гнайс се постига лесно и бързо. Очарованието на „каменния“ зид, съставен от различни по форма и големина изрезки, ще напомня старовремските зидове. Дебелината на изрезките е от 1 до 1,5 см, което е достатъчно за облицовъчни цели. Важно е да отбележим, че Валмарг Стоун предлага гнайсовите изрезки на промоция. Сега е времето да купите изрезки за облицовка.

Изрезки от гнайс

Искате да изградите глиц зидария за облицовка? Направете го с кокали от Валмарг Стоун!

Глиц зидарията е облицоване на стени или на отделни елементи, като например колони, комини, огнища или части от стени, като орнаменти, така че да се създаде ефектът на изградени от цели камъни стени или орнаменти. За целта можем да използваме изрезки от гнайс, но сега Валмарг Стоун предлага промоция и за кокали от гнайс.

Както и другите гнайсови продукти, кокалите се предлагат в двата нюанса – златисто-бежов и сребристо-сив. За разлика от изрезките те са с приблизително еднакви размери. Дължината им може да бъде до 40 см, а ширината – между 3 и 5 см. Кокалите са дебели до 4 см.

кокали от Валмарг Стоун

Искате солидна настилка от павета? Решението е павета от гнайс

Паветата от гнайс са в двата универсални цвята, вече посочени по-горе. Освен че с тях ще изградите солидна настилка, независимо дали става въпрос за настилка у дома или на пътеките в градината, ще можете да избирате между размерите: Валмарг Стоун ви предлага размери 10х10 см, 12х12 см, или 15х15 см. Така ще изградите настилка от гнайсови павета в желания размер.

Стандартните павета са добре познати от настилките, които сме виждали на различни места. Но Валмарг Стоун ви предлага още един вид павета от гнайс, тип антик, със заоблени ъгли. Така старинният вид на настилката, която ще изградите, ще бъде още по-впечатляващ.

павета от гнайс