Идеи за дизайн на веранда с настилка и облицовка от естествен камък

Верандата е много повече от допълнение към дома – тя е оазис за спокойствие и красота

Не само през лятото, но и в топлата есен често си почиваме на верандата. А тя е още по-притегателно място, когато е с красив дизайн и настилка или облицовка с гнайс. Естествената привлекателност на двете разцветки на гнайсов материал от Валмарг Стоун – сребристосиво и златисторозово, ще допринесе за разхубавяването на всяка обикновена веранда. Добавете своите идеи за материали, разпределение на мебелите, осветление и се насладете на вашата уникална веранда, вашия кът за спокоен отдих.

 

изрезки от гнайс и кокали за облицовки

 

Настилката и облицовката

Естествените материали са най-добрият избор за настилка и за облицовка, особено гнайсът, доставян от Валмарг Стоун. Гнайсът за настилка се предлагат с ширина 40 и 35 см и със свободна дължина. Настилката с различни по големина плочи е в стила на старинните домове и ще се съчетае чудесно с дървени мебели също в старинен стил – масивна маса и столове. Изборът на ракитена мебел също е много подходящ за съчетаване с гнайсовата настилка.

За облицовка на външната стена на верандата ви препоръчваме изрезки от гнайс или кокали от Валмарг Стоун. Съчетаването на гнайсова настилка и облицовка на стената, заедно с дървени или ракитени мебели, отговаря на все по-често изразения стремеж за връщане към естествените материали в дома.

 

Стил рустик, ловджийски или опростен дизайн

 

облицовката с гнайс

Оформянето на верандата в стил рустик, т.е. селски стил, е лесно, като извадите от сандъка някои черги, керамични съдове, окачите кратунки и плитка с глави лук. За веранда в този стил е много подходящо да изградите камина или барбекю. Така ще можете лесно да сервирате изпечените пържоли на масата, на около метър-два от барбекюто.

Ако в семейството ви има ловци, вероятно има и чифт еленови рога или друг ловен трофей. Защо не го изложите на верандата – така ще впечатлявате всички гости.

А можете да заложите на семплия, изчистен стил, като изберете един акцент – нестандартна ваза на масата или модернистична картина на стената. Прозорецът, гледащ към верандата, може също да се превърне в рамка – очертайте контурите в контрастен цвят или с кокали от гнайс.

 

Таванът дава множество възможности за допълване на облика на верандата

 

настилка с гнайс

Самият таван се превръща в ефектен елемент на верандата, като изпъква с дървени греди или със закачени чанове, кашпи и други висящи аксесоари. Любителите на хубави вина могат да инсталират стойка за чаши.

 

Очарованието на околната природа

 

стени от камък

Независимо дали ще изберете да остъклите верандата или да я оставите открита към околната природа, гледката на поляни и дръвчета, градина или хълм ще отморява погледа ви. По-лесен вариант от остъкляването е параван или завеса. Изберете варианта, който предпочитате, и винаги когато искате да се слеете с природата, махнете паравана или дръпнете завесата, отворете стъклените врати и пуснете свеж въздух и аромат на зеленина и цветя.

 

Осветлението на верандата

 

настилка с камък

Осветлението не трябва да бъде натрапчиво, затова можете да изберете LED осветление или лампички, вградени в пода или в тавана. А можете и да комбинирате различни видове осветления, включително фенери и ефектни свещници.