Естественият камък в интериора

Все по-често в днешни дни естествените камъни се използват в интериора на домовете. Предлагат се множество разновидности. Приложението им може да бъде в много насоки – например за подови настилки, изграждане на колони, облицоване на стени, плотове за кухни или за бани, камини, портали, пана и декоративни елементи.

Естествен камък

Най-популярният и широко използван естествен камък е гнайсът. Ивайловградският камък е носител са на уникални качества, които позволяват той да бъде употребяван в строителството, но в същото време – и в интериора. Разпространението му за направа на настилки е най-широко.

Използването на мрамор в интериора

Мраморът е популярен естествен камък. От дълги години той се използва за направата на склуптури и паметници, а през последните години става все по-популярен и при оформянето на интериора. Има високи качества и затова се препоръчва за създаване на стилен интериор и за изграждане на някои вътрешни части от дома.

Материалът мраморът е комбинативен, тека че успешно може да бъде съчетан с много различни декорации. Едно много добре решение за баня например е тя да бъде изработена от мрамор – едно много красиво решение.

Използването на гнайс в интериора

Гнайсът е красив естествен камък, който е характерен с висока плътност и е доста устойчив на климатичните влияния. Най-често в интериора гнайсът намира своето приложение при облицоването на стени, колони, камини и др. Много подходящ е за изработката на стъпала. В екстериора е използван доста често – за облицовката на различни посторойки или като настилка на алеи и площадки.

Като част от интериора на дома гнайсът внася не само красота и стил, но и гарантира дълготрайност и здравина, тъй като запазва своите качества с години.

Приложение на естествения камък в интериора

Естественият камък може да бъде използван в интериора на различни места:

 • Стени

Може да се ползва за облицовка или декорация върху стените у дома – в коридори, кухни, трапезарии, холове, както и за басейни.

Интересно решение е да очертаете с камъни контурите на врати, прозори или сводове например. Може също да се използват за изграждане на разнообразни пана например.

 • Облицоване

Естественият камък е изключително подходящ облицоване. Облицовката е здрава и красива и може да се положи върху плотове, камини, комини и други.

Възможността за облиоване дава въможност максимално да разгърнете въображението си.

 • Под

Използването на естествен камък като настилка е най-популярното му приложение. Подът става не само красив, но и много здрав.

Предимства на естествения камък, използван в интериора

 • Здравина

Гнайсът като естествен камък е изключително устойчив, което му дава големи предимства пред останалите материали. Всичко в интериора, което изберете да направите с такъв материал, ще се отличава с голяма здравина.

 • Красота и уникалност;

Интериорните решения с естествен камък са много красиви. Крайният резултат винаги е уникален.

 • Топлина;

Повърхностите, изградени или покрити с естествен камък, успяшно ще задържат топлината във вашия дом.

 • Уют;

Уютът в домът е нещо изключително важно, а естественият камък лесно може да го внесе.

 • Лесна поддръжка

Грапавата повърхност на естествения камък е голямо предимство. Освен че не се пързаля, повърхността може и да се импрегнира, за да не задържа мръсотия.

 • Добра инвестиция

Инвестицията определено си струва. Остава трайна във времето.

Какъв вид гнайс от Ивайловград е подходящ за интериорни решения

 • Рязан камък

Рязаният камък е особено подходящ е за облицовки и настилки. Предлага се в златисто-бежов и сребристо-сив цвят.

 • Неоформен камък

Наличен е в златисто-бежов и сребристо-сив и се ползва за настилки и облицовки.

 • Кокали и изрезки

Използват се за облицовки. Цветовете, в които се предлага този материал, са златисто-бежов и сребристо-сив.

 • Глиц камъни

Глиц камъните се използват се за облицовки, които наподобяват глиц зидария. Предлагат се в златисто-бежов и в сребристо-сив цвят.

Освен че крайният резултат е красив и устойчив, цената на гнайса от Ивайловград е много добра спрямо другите облицовъчни материали.