Декоративни камъни за стена

Декоративните камъни се използват най-често за облицовки на стени на къщи или огради. Те придават не само здравина на стената, но я предпазват от нараняване и замърсяване. Препоръчва се облицоването с камък да бъде на височина поне 1,5 метра, за да играе наистина защитна роля за стената.

Поради това, че са така красиви и едновременно здрави каменните облицовки могат да се поставят както на външни, така и на вътрешни стени. Те могат да се съчетават с дърво, ковано желязо и едноцветна мазилка, на която изпъкват още по-добре.

 

Видове декоративен камък за стена:

Рязан камък – Това е праволинеен камък, който се получава след допълнителна обработка на неоформения гнайс. Ширината му може да е от 10 до 30 см., а дължината е свободна. Дебелината на облицовките е между 1,5 и 4,5 см. Цветовата гама варира от златисто-бежово до сребристо-сиво.

рязан камък за декоративна облицовка

 

Полигонални плочиПолигоналните плочи са облицовки с неправилна форма, които се предлагат в свободни размери. Тяхната дебелина също е от 1,5 до 4,5 см. Цената на този вид камък е по-ниска, тъй като се предлага в естествена форма както е добит, без да е влаган допълнителен труд за обработка.

декоративни камъни

Изрезки – Изрезките са по-евтин и добър вариант за декоративни облицовки. Те се предлагат в свободни размери с дебелина до 1,5 см.

Кокали за глиц зидария – Кокалите за глиц зидария са особено популярни за облицоване на комини и по декоративни елементи от стени. Те се предпочитат, когато се иска да се внесе допълнителен архитектурен акцент, така че да се подчертае и изпъкне дадена стена или част от нея. Зидарията с кокали е по-бавна, но за сметка на това крайният резултат си заслужава усилията. Валмарг стоун предлага кокали с ширина от 3 до 5 см. и дължина до 40 см.

кокали за декоративни облицовки

Как да купя декоративен камък за стена

Като преработвател и доставчик Валмарг стоун предлага богат избор от естествени скални материали. Декоративните камъни за облицовки, които може да закупите от нас са от Ивайловградски гнайс. Това е камък с голяма здравина и високи показатели на издръжливост, който напълно оправдава инвестицията си. Всички обекти, изградени с гнайс от Ивайловград са дълговечни и остават за поколенията.

Възползвайте се от предимството да поръчате гнайс директно от нас като доставчик, за да избегнете допълнителното оскъпяване при препродажбата на дребно.

Валмарг стоун осигурява товарене и транспорт до всяка точка на страната и чужбина.

Свържете се с нас, като изпратите запитване или се обадите по телефон, за да отговорим на всички ваши въпроси и дадем точна оферта в рамките на същия работен ден.