Вземете пример от природата – майстор на композиции от естествен камък

Вземете пример от природата – майстор на композиции от естествен камък

Естественият камък е продукт, с който Валмарг Стоун се гордее. Той се използва в интериора и в екстериора, като основен материал или като каменни композиции и места за релаксация в градината. Когато решим да създаваме красиви кътчета с естествен камък, можем да вземем пример от природата. Тя е най-големият майстор в съчетаването на купчини от камъни. Може да ги подреди небрежно или учудващо правилно, но винаги ще очарова със създадената композиция.

Hoodoos in Bryce Canyon National Park, Utah (2007).

Купчина hoodoo

Такива купчини можете да намерите в пустинни места. Купчините приличат на кулички от камъни с различни размери.

Japanese Tea House

Галските купчини cairn

Друг вид естествена природна композиция от естествени камъни е cairn – това е галска дума, обозначаваща купчина камъни, които маркират маршрут. Тези купчини съществуват от древни времена. Обикновено се използват като маркировъчни знаци, но могат да обозначават и гроб, място на битка и др.

Paradise View Drive

Арктическите каменни композиции inukshuk

Третият вид купчини са характерни за инуитите – обитателите на арктическите райони. Те се наричат inukshuk и при тях изискването е да бъдат във формата на фигури.

Каменните купчини на майстори на каменни композиции

Каменните композиции, създадени от сиатълския майстор на каменни композиции Камерън Скот са вдъхновени от hoodoo, cairn и inukshuk композициите. Височината им е 14 фута. Поддържащите ги метални пръчки са с диаметър 2 инча (5 см).

Приличащи на пирамиди, купчините подредени камъни са известни и като земни пирамиди. Друг майстор в тази област, Анди Голсуърти, ги използва като централни елементи при оформяне на ландшафта.

Някои cairn тип композиции са оформени като яйцевидни конструкции – чудесно решение за градината, което подтиква към почивка и разпускане.

Cairn at the Cliffs

Творенията на природата с използване на златната пропорция – източник на вдъхновение

Можем да вземем пример от много творения на природата, когато планираме композиции за двора и градината. Черупките на охлювите, дори плодове и зеленчуци – зеле, ананас и други, както и яйцата, са примери за златата пропорция. Това е правило, което отдавна привлича както творците, така и учените. Така създадените от природата творения остават гордо изправени и непоклатими, въпреки че тя не използва нито лепило, нито хоросан.

Seed Pods

Каменните композиции – начин за оформяне на бордюр и предотвратяване на свличане

Каменните плочи, които предлага Валмарг Стоун, могат да се използват за оформяне на бордюр. За по-оригинално решение бордюрът може да се оформи под ъгъл, например 45 градуса. Няма нужда да се безпокоите от свличане на терена – с течение на времето подредените една до друга плочи ще се установят още по-солидно и ще прилепнат една към друга.

Stonework
Stonework

Създайте своите каменни композиции с материалите на Валмарг Стоун

Предлаганите от Валмарг Стоун естествени камъни могат да се използват за създаване на най-различни композиции, както в интериора, така и навън. Подредете ги симетрично или асиметрично, комбинирайте цветове, форми и размери. Природата ще ви подскаже как да продължите и завършите процеса на създаване на вашите уникални каменни композиции.

естестевен камък гнайс

Източник: http://www.houzz.com