Беседка с барбекю от дърво и естествен камък

Беседката е много удобна през лятото за подслон на сянка, а също и когато на барбекюто дими вкусна храна, а навън вали. Естествените материали са за предпочитане. Ние ви препоръчваме дърво и естествен камък. Изградена в старинен стил, беседката ще радва и с вида си.

беседка с дърво и естествен камък

Снимка: https://www.pinterest.com/pin/272538214938071967/?lp=true

Конструкцията на беседката

За опори на покрива можете да използвате дървени колони. Можете да ги оставите необлицовани или да ги облицовате с гнайс. Използвайте този красив камък Ивайловград и за облицовката на барбекюто и ще имате оригинален и красив кът за приятни обеди и вечери със семейството и с приятели.

Покривът от дърво ще допълни конструкцията. Посъветвайте се със специалисти как да се обработи, за да издържа на атмосферните условия.

А в самата беседка много добре ще се впишат дървени пейки и маса. Ако разполагате с голяма площ, можете да оформите и два отделни къта с маса и пейки, които да разделите с декоративна стена, обицована с гнайс от Ивайловград.

камък за беседка

снимка: http://bylabel.me/gazebo-fire-pit-ideas/

 

Мястото на барбекюто

Изборът на място за барбекюто зависи от предпочитанията ви. Практично е да го разположите отстрани – в ъгъла на беседката или като странична конструкция по ширината й. А за ефектна и събуждаща апетита гледка на печащо се месо и зеленчуци можете да предвидите и централното място.

Предвидете достатъчна площ за самото барбекю и за плот до него. Така удобно ще извършвате последните приготовления на продуктите за печене и ще оставяте вече изпечените, докато изстинат достатъчно за поднасяне.

Важно е да изградите и ниша под барбекюто, в която да съхранявате дърва или въглища, за да са ви подръка, когато започнете да подготвяте барбекюто за печене. Ако барбекюто е на газ, там ще бъде мястото за бутилката.

Още една по-малка ниша – отстрани на нишата за гориво, ще бъде много удобна за съхраняване на основни подправки – сол, пипер, олио. Ако предпочитате, за тази цел можете да поръчате дървено шкафче, което да поставите близо до барбекюто.

гнайс за беседка

снимка: http://cannaisseur.co/backyard-pavilion-plans/with-stone-fireplace-and-wall-outdoor-pavilion-plans-pavilions-pool-backyard-pa/

Подът на беседката

Най-практичен, а и най-красив, е застланият с камък под. Подредете полигонални плочи гнайс от Валмарг Стоун. Ефектът от неправилната им форма ще бъде в стила на старинните дворове на българските къщи и ще се впише чудесно в комбинацията от камък и дърво за елементите на беседката.

гнайс за под

снимка: http://bylabel.me/gazebo-fire-pit-ideas/

Декоративен бордюр около беседката

За да добавите красота с естествени материали, можете да изградите декоративен бордюр по страните на беседката. Той може да е нисък или малко по-висок, с облицовка от ивайловградски камък гнайс. По бордюра можете да наредите и сандъчета или саксии с цветя.

Не е задължително бордюрът да е непрекъснат. По-ефектно е оформянето на ъглови конструкции в четирите ъгъла. Така ще можете да преминавате свободно между двора и беседката.

ивайловградски гнайс за бордюр

снимка: http://bylabel.me/gazebo-fire-pit-ideas/

Сандъчета или каци с цветя около беседката

Друг начин на декориране на страните на беседката е със съдове с цветя. Те ще придадат много свежест и красота. Разположете сандъчета или каци с цветя на равни разстояния или едно до друго. В съдовете за цветя можете да закрепите и соларни лампи, за уютно осветление вечер.

ивайловградски камък за беседка

снимка: https://designingidea.com/gazebo-designs/