Баня от естествен камък – стил и красота

Отдавна вече оформлението на банята не се отъждествява само с фаянс. Естествените материали навлязоха и в интериора на съвременните бани. Естественият камък е предпочитан материал за оформление на банята. Той е гаранция за постигане на оригинален вид, защото в природата няма два еднакви къса камък. Друго предимство на естествения камък е трайността и издръжливостта му на износване.

Мраморът от векове е присъствал в интериора, като материал за помещенията за къпане. Но палитрата от естествени видове камък вече се разширява, така че експериментирайте, избирайки камъка, който ще ви донесе стил и красота за банята.

Eclectic Bathroom

Цената на естествения камък – един от критериите за избор

Цените на различните видове естествен камък са различни. Ако обаче държите на стил и красота за банята си, по-високата цена няма да е пречка, ако сте харесали даден вид камък.

Ако все пак предпочитате на всяка цена да спестите, но да прeдадете на банята си красота с плочи от естествен камък, трябва да имате предвид, че по-големите плочи обикновено са по-евтини. Друг вариант да спестите е като облицовате с камък само една стена, или ниша, или друг сектор от банята.

Ozone Extension/Renovation

Предимството на талка

Това е материал, който не се използва много, което е странно. Поддържането му е много лесно – просто от време на време повърхността трябва да се натърква с минерално масло. С времето талкът се окислява, а тонът му става по-тъмен и по-наситен.

Contemporary Bathroom

 Варовик

Варовикът е много порест материал и за да не стане на петна, трябва да се запечата. Но той има своите определени предимства: еднородния вид и неутралния цвят. Много е подходящ за облицоване на стени на бани.

Рязан камък

Цветът на камъка от Ивайловград, предлаган от Валмарг Стоун, е златисто-бежов или сребристосив. Плочите от рязан камък са с различна дължина, което също ще предаде по-естествен вид при облицоването.

grassy creek

Гнайс

Ивайловградският гнайс, предлаган от Валмарг Стоун, също е в златисто-бежов или сребристосив цвят. Можете да купите полигонални гнайсови плочи, които запазват естествения вид на материала. Плочите са сортирани, според дебелина и размери, както и по цвят, така че лесно ще намерите вида, който ви трябва.

Можете да изберете по-тънки камъни за облицовка на стените. Така те няма да тежат. Ако площта на стената е по-голяма, можете да изберете по-големи камъни, а ако ще облицовате по-малка площ, камъните трябва да са по-дребни.

С полигоналните плочи ще придадете автентичност и стил на банята. Ако имате талант за рисуване и комбиниране, можете да съставите композиции от фигури или отделни фигури, използвайки по-малки плочи.

Баня от естествен камък

Глиц камък за облицовка на стените на банята

Още един ефектен избор, който ще придаде оригинален вид на банята ви, е глиц камъкът, предлаган от Валмарг Стоун. Това е очукан гнайс. Вследствие на очукването от лицевата страна се получава привлекателен релеф, с който нюансите на цветовете на съставките на камъка засияват с цялото си богатство.

Глиц камък

Много е важно да подберете качествен гнайс, за да осигурите стилност на банята

Валмарг Стоун ви препоръчва да внимавате при избора на гнайс. Каменните плочи, които купувате, трябва да имат гладки страни – гладкостта е признак за качество на гнайса.