Създайте кът с естествени камъни за релаксация на открито

Ако домът ви е в близост до гора или хълм, разходката сред природата ще ви успокои и освежи. Дървета, поточета, камъни, осеяли пътеката или пространството отвъд нея, се сливат в природна картина. Цветята и дърветата ще ви предложат отмора за очите, а поточето ще ви успокои допълнително с ромона си. Релаксирането на открито е несравнимо, за да ви отпусне и да прогони умората.

Ако обаче нямате възможност за такива разходки, можете да създадете природен кът в двора. Този кът ще бъде на разстояние само няколко стъпки, в двора, или като пристройка към дома.

кът с естествени камъни

Снимка: https://www.pinterest.com/

Ролята на естествения камък в къта с условия за релаксация

Естественият камък е природно създаден материал. Той носи чара на естественото, с цветове, които ще намерите в природата. Предлаганият гнайс от продуктите на Валмарг Стоун ще ви предложи варианти за верандата, за беседка сред двора или друг кът, който ще се превърне в предпочитано място за отдих. Независимо дали ще изберете многоъгълни плочи, с естествена форма, или рязан камък с няколко варианти на ширина и свободна дължина, каменната настилка, стена, или облицовка на масата ще внесе солидна здравина и естественост в къта, който ще създадете.

гнайс от Валмарг Стоун

Предимствата на естествения камък

  • Естественият камък е най-подходящ за настилка в новия ви кът. Тази настилка ще се отличава с гарантирана устойчивост на износване.
  • Здравината на стените, изградени с естествен камък, може да се установи и днес, по останалите от стари времена къщи. Това е подходящ материал за изграждане на допълнителна стена, за да отделите верандата от двора и да я превърнете в място за релаксиране в уединение.
  • Изберете по-лесния начин за създаване на ефекта на каменна зидария – с кокали за глиц зидария, които Валмарг Стоун предлага в златисто-бежов и сребристо-сив цвят.
  • Това се отнася и за покривите – ако вашият кът за релаксация не е долепен до стената на дома, а е сред двора, покривът от каменни плочи ще бъде солиден и устойчив.
  • Основното предимство на естествените каменни плочи, когато планирате да създадете кът за релаксиране, е това, че те ще ви върнат в старите времена, когато темпът на живот не е бил толкова забързан, хората са използвали каменните плочи за пътеки към кътове в дворовете си, в които се събирали за почивка.
Снимка: https://www.pinterest.com

Снимка: https://www.pinterest.com

Проявете се като дизайнери на вашия кът за релаксация

С включването на естествения камък в къта за релаксация ще можете да проявите и своите дизайнерски способности. Естествените материали сами ви подсказват в какви комбинации да ги приложите. Можете да комбинирате настилка на къта с плочи от естествен камък на Валмарг Стоун, глиц зидария с кокали, и дървени пейки и маса.

глиц зидария

Снимка: https://www.pinterest.com

Създаването на пано от естествени камъни върху масата или на пода на вашия кът ще ви допадне особено много, ако имате влечение към дизайна и артистични способности.

Допълнете уюта на къта за релаксация с фонтанче – естествените камъни ще ви бъдат полезни и тук, за изграждане на басейнчето. Допълнете с камъчета вътре в басейнчето.

каменна настилка

Снимка: https://www.pinterest.com