Използвайте гнайс от Ивайловград, за да създадете любим кът за отдих

Във всеки двор има място за отдих в топлото време, а оригинално оформеният кът привлича и радва не само с удобство, но и с красив дизайн. С гнайсови плочи той ще грейне в един от двата нюанса на камъка гнайс от Валмарг Стоун – сребристосив или златистобежов, ще се превърне в любимо място за отдих и часове със семейство и приятели.

 

облицоване с естествен камък

 

Гнайсът е много подходящ за външно облицоване и настилки

Гнайсът притежава редица качества, които го правят отличен материал за облицовки и настилки на открито.

Това е материал с грапава повърхност, върху която не можете да се подхлъзнете. Освен това той се отличава с голяма твърдост и устойчивост на износване. Облицовките и настилките от гнайс на вашата веранда ще запазят привлекателния си вид с годините.

 

Подът на площадката

Оформете пода на площадката според предпочитанията си – с гнайсови плочи със свободна дължина, в стила на едновремешните каменни настилки, или с павета от гнайс. Предлагаме павета и в античен стил, заоблени, с които можете да оформите фигури. По краищата на верандата можете да оформите бордюр от гнайсови кокали.

 

гнайс за настилка

 

Какво ще кажете за едно или няколко каменни сепарета?

Сепаретата ще осигурят удобство за отдих, общуване, закуска и т.н. Сепарета с облицовка от гнайс ще грабват вниманието веднага. Оформянето на пейки и маси с гнайсова облицовка е лесно, а ефектът е страхотен.

 

Площадка с огнище, облицовано с гнайсови плочи

Огнището отдавна е предпочитан елемент за двора, а защо не го изградите на мястото за отдих или в съседство? Така дори в летните вечери пламъкът или жарта ще привличат като приятно допълнение към обстановката. А ако в огнището се приготвя нещо вкусно, което бързо ще сервирате, секунди след изпичането – очарованието на този елемент ще бъде още по-силно.

 

естествен камък за камина

 

Ако сте привърженици на мебели от дърво

Ако предпочитате простотата и удобството на дървените мебели, съчетайте ги с настилка от естествен камък – тя може да бъде от гнайсови павета, за създаване на унисон от простота и хармония за вашия кът на открито.

 

ивайловградски гнайс за облицоване

 

Настилка в стил „пачуърк“? Валмарг Стоун казва „Да!“

Оказва се, че стилът „пачуърк“ е подходящ не само за покривала и килимчета. Създайте своя дизайн със сребристосив и златистобежов гнайс, който можете да допълните и с други плочи, например от естествен камък, за наистина оригинален „пачуърк“.

 

каменна настилка

 

Ако не сте оформили специална площадка и не искате голяма площ застлана с камък

Не само голямата веранда създава удобство и уют. Ако не сте оформили специална площадка и държите да запазите много зеленина около дома, оформете просто кътче с гнайсова настилка и масичка с плот от гнайсови плочи. Около нея можете да изнасяте сгъваеми столове, толкова, колкото са членовете на компанията в дадения случай. Естественият камък от Ивайловград ще се впише чудесно в екстериора и зеленината.

 

камък от ивайловград за настилка

 

Както настилката, така и масичката могат да бъдат с размери и форма по желание. Настилката може да бъде квадратна, кръгла, елипсовидна, масичката – също. А може да ви допадне и друга форма.

 

естествен камък за настилка