Как да изградим бар от декоративни камъни гнайс на открито

Барът е много удобен, когато посрещаме гости, а е и чудесно място за приятни вечери в по-тесен семеен кръг. Не само през лятото, но и през цялата година има периоди, в които можем да пренесем бара на открито в градината. А още по-привлекателна е идеята да изградим бар от декоративни камъни, например гнайс.

изграждане на бар плот с камък

снимка: https://www.familyhandyman.com

 

По възможност изградете бара близо до кухненския прозорец

Ако пространството и разположението ви позволяват, изградете бара в близост до прозореца на кухнята. Така ще ви бъде удобно да пренасяте чаши, напитки и продукти. Можете да ги поставите до прозореца и да ги вземете от външната страна.

бар от камък

снимка: https://www.familyhandyman.com

 

Практично е да оформите външния перваз на кухненския прозорец като бар плот

Тази идея също използва близостта на бара до кухнята. Оформете широк външен перваз, с подпори от външната страна, и го облицовайте с гнайс от Ивайловград.

За да защитите бара при дъжд, можете да изградите и козирка, която да не дава възможност внезапен дъжд да провали плановете ви за мероприятие в бара.

Много удобна е комбинацията външна кухня с бар

Външната кухня е мястото, където спокойно можете да готвите, без миризмата и пушекът да се разнасят в дома. Барът, изграден в съседство с нея, отново ще разчита на удобството на посуда, напитки и храни на една ръка разстояние.

каъни за градеж

снимка: https://www.familyhandyman.com

 

Външен бар в ниша или ъгъл

Ако домът ви има ниши отвън, всяка от тях може да е подходяща за изграждане на външен бар, ако е достатъчно голяма. Ако е малка, в нея можете да разположите само бар плота, а над мястото за столовете да изградите навес.

Външен бар в стил рустик

За да се пренесете в рустик обстановка може да ви помогне подходящо обзаведеният външен бар. Освен бар плота, облицован с естествен камък гнайс, поставете сламени чадъри и други атрибути в стила, разчитайки на естествени материали и подреждане с артистична небрежност. Отстрани можете да оформите още декорации, облицовани с гнайс. Използвайте красотата на този естествен материал. Използвайте и стари бъчви или бурета, които да оформите като места за сядане или за поставяне на чаши. От дървени сандъци също можете да създадете ефектни рустик декорации.

външен бар с камък

снимка: https://www.sunset.com/garden/backyard-projects/how-to-build-barbecue-bar

Външен бар в басейна

Ако имате басейн, изградете платформа, на която да разположите бар плота. Местата за сядане могат да се разположат край басейна, а ако басейнът е голям, платформата може да е достатъчно голяма, за да има и място за бар столове. И денем, и вечер този бар във водата ще привлича семейството и гостите.

Как да облицовате бар плота

Гнайс от Валмарг Стоун за облицовка ще намерите във вид на плочи с естествена форма и като рязан камък, който се подрежда по-лесно. Направете избора: ако имате повече време и особено ако барът ви е в стил рустик, по-подходящи са полигоналните плочи с неправилна форма. Можете да допълните облицовката с бордюр от кокали гнайс – продълговати парчета, които се нареждат по-лесно.

Външният бар е не само атрактивен елемент на екстериора. Той вече е необходимост, кът за приятни часове на открито, комбинирани с питие в приятна обстановка.

ивайловградски гнайс за облицовка

снимка:https://www.familyhandyman.com