Декоративни камъни от гнайс за стените и пода на всекидневната

Всекидневната отдавна не е стандартно обзаведената стая, с класически комплект мебели и телевизор. Това е мястото, което най-много се нуждае от създаване на уют. Тук се отбива и се заседява всеки от семейството, когато има свободно време. Оформлението на всекидневната е вече творческа задача. Цветовата гама, в която се решава то, не е класически цвят. Можете да изберете контраст между бели и черни елементи. За по-голяма мекота ще допринесе съчетанието на кафяво и бежово, в което можете да използвате и красотата на гнайса от Валмарг Стоун.

 

камък за облицовка

 

Както нишата за телевизора, така и камината, колоната или колоните, ако има такива, са подходящи за облицоване с декоративни камъни. Това е много популярна тенденция, която свързва модерния живот с естествеността на бита в миналото, когато дървото и камъкът са били основни материали за градеж и оформяне на интериора.

Днес изборът на камъни за облицовка и камъни за настилка е задължителен за тези, които избират естествената красота и искат да постигнат стил.

 

облицавка с ивайловградски гнайс

Настилката на пода

Не е задължително цялата настилка да е от неоформен гнайс. В асортимента на Валмарг Стоун ще намерите и два вида павета – класически и заоблени, в стила на античните павета, използвани за настилки. А плочите за настилка са с ширина 40 или 35 сантиметра и със свободна дължина. С такива плочи, различни по дължина и форма, са настилали дворовете си в старите времена, и това има своето непреходно очарование.

 

камък за под

 

Гнайсова настилка за целия под или на част от него

Не е задължително да използвате гнайс за настилка на цялата площ. Например ще бъде по-ефектно, ако гнайсовата настилка е само в къта за гости, който можете да оформите с масичка и кресла. По желание можете да отделите този кът с декоративна „ограда“, също с гнайсова облицовка. За изцяло „гнайсов“ кът можете да изградите и масичка от камък, плота на която да покриете с облицовъчен камък гнайс.

настилка от камък

Акценти от гнайсова облицовка

Друго интересно решение е облицоването на колони с гнайсов материал, например с кокали от гнайс. Така ще създадете илюзия за зидане изцяло от гнайсов камък. Ако нямате колони и смятате, че добавянето им ще е подходящо, не е трудно да ги изградите и сами. Те могат да служат и за символично визуално отделяне на части от всекидневната.

 

камък за стена

 

Нишата за телевизора ще се открои и ще стане по-красива с бордюр от гнайс, кокали или други изрезки по ваш вкус. Когато купувате материала от Валмарг Стоун, можете да поискате да ви изрежат например по-малки плочки. По-лесно е да използвате павета, ако имате идея за оформление с такива елементи.

 

гнайс за облицовка

 

Още едно кътче, което можете да направите красиво с гнайсов камък Ивайловград, е бар плотът и барът. Преградата можете да облицовате с гнайс, а на стената като фон да оформите облицовъчни фигури – кръг, ромб, цвете и т.н. Трябва просто да намерите подходящите изрезки, а гнайсовите кокали са най-добрият избор за оформянето на контурите на тези фигури.

 

камък ивайловград за облицовка