Поддържането на басейн с облицовка от гнайс е лесно

Басейнът в двора е голямо предимство за всяко семейство. Но той изисква поддържане, което  трябва да е редовно. Звучи сериозно и някои ще се запитат дали поддържането и ремонтът не са само по силите на специалисти.

Всъщност поддържането на басейна не е трудно, редовните грижи за него не са трудна задача, а с облицовка от гнайсови плочи от Валмарг Стоун вашият басейн ще запази привлекателния си вид с десетилетия. Ето няколко правила за лесно усвояване на изкуството да поддържате басейна си.

облицоване на басейн с камък

Не само водата, но и филтрите облицовката изискват грижи

Грижата за водата трябва да е периодична, за това се предлагат препарати, които трябва да прилагате редовно, според изискванията.

Филтрите са важни елементи на басейна. Ако имате филтри в басейна, те трябва да се почистват редовно. Така ще си гарантирате и поддържането на чистотата на басейна.

Грижите за облицовката на басейна зависят от материала. Вече се предлага и облицовка с трислойно PVC фолио и боя, която е най-евтиният вариант и е достатъчно водонепропусклива, но е уязвима за механични повреди, например от остри предмети.

Ако искате дълготрайна, красива и лесна за поддържане облицовка, можете да планирате ремонт на басейна си с полагане на облицовка от гнайс от Ивайловград. Те се предлагат в две разцветки – златистобежова и сребристосива. С гнайсова облицовка ще си спестите сложни грижи за материала – гнайсовите плочи могат да се импрегнират със специални препарати, които ще ги предпазват от замърсяване и от повреди от влагата.

облицовка от гнайсови плочи

Ремонтът на басейна

Освен ремонт на облицовката на басейна може да се наложи и ремонт на филтриращата система. За ремонти обикновено трябва да предвидите по-голяма сума, особено ако ще сменяте облицовката.

Бетонните стени на басейна могат да се напукат – ако установите, че има пукнатини, значи е време за ремонт.

Ако сметките ви за вода са се увеличили, дял в това може да има бетонната облицовка на басейна. Това е пореста облицовка и дори отгоре да облицовате с водонепроницаем материал, не можете да избегнете напълно загуба на вода. Затова заложете на ремонт с качествен водонепроницаем материал, който се и поддържа лесно. Естествените материали като гнайс са чудесно решение за облицовка на басейн.

Защо си заслужава да предвидите поставяне на и материали около басейна

Настилката около басейна не само допринася за привлекателността на самия басейн, особено когато е от естествени материали като гнайсови плочи или павета. Във все по-горещите лета разхлаждането по всякакви начини е основна задача. Добре познат стар трик е постилането или окачването на мокри чаршафи. Те добавят влага във въздуха и така допринасят за охлаждане. С трайна настилка от гнайс или павета няма да се притеснявате, че тя ще се повреди от честото овлажняване с постлани около басейна чаршафи. С тези чаршафи ще отблъснете и комарите.

А ако искате да поседнете или полегнете край басейна, дори по пладне, просто излейте кофа вода върху горещата настилка и ще я охладите до приятна температура.

настилка от естествен камък