Четири идеи за камък гнайс в дневната

Дневната трябва да е олицетворение на уют, с много светлина и естествени материали, които да създадат приятна обстановка. Светлината подчертава красотата на материали като дърво и камък. Дървото е неизменно присъстващ в дневната материал, в мебелите и в декорациите. Камъкът става все по-предпочитан както за подови настилки, така и за облицовки. А с гнайс от Валмарг Стоун ще постигнете отличен вид на всекидневната. Особено красива е облицовката на стените, с блясъка на гнайсовия материал, в една от разцветките, в които се предлага – сребристосиво или златисторозово. И двете разцветки са стилни и подхождат на всякакви интериори. Лесно можете да ги комбинирате с мебелите, завесите, килима.

гнайс от Валмарг Стоун

Снимка: https://www.decoist.com

 

Облицовка на цяла стена или на част от стена

Облицовката на цяла стена е много ефектна, но за постигане на оригиналност можете да облицовате части от стените. Много подходящи са ъглите, в които можете да изградите две вертикални ивици от облицовъчни камъни. Други решения, които привличат вниманието към отделни част на стаята, са:

  • облицовка около камината, която достига до тавана
  • облицовка около ниша, в която е поставен телевизорът
  • облицовка между отделни секции и над тях
  • облицовка над масичка, разположена до стената, с една или две дървени полици с декоративни елементи,

както и много други решения с използване на ивайловградски гнайс, в зависимост от виждането ви за това, коя част от дневната искате да подчертаете.

камък гнайс за стена

Снимка: http://inspiredme.co/view/

 

Осветление за подчертаване на красотата на гнайса

Осветлението е много важно за подчертаване на красивата искряща повърхност на гнайсовия материал.

камък за стена

Снимка: https://co.pinterest.com/pin/349662358564859128/?lp=true

 

За повече мека светлина и привличането на вниманието към цялата облицована част можете да оставите в облицовката места за лампички, вградени в нея. Можете да ги разпръснете асиметрично или да ги подредите в схема – в редове, диагонално, във форма на правоъгълник, ромб или друга форма.

облицовъчни камъни

снимка: http://inspiredme.co/view/

 

Гнайсова настилка за пода

Гнайсът е много подходящ като материал за настилка и има редица предимства за използване във всекидневната. Това е материал, който не е хлъзгав, не задържа влага, много траен е и използването на такива камъни за настилка ви гарантира не само привлекателен под, но и много дълъг срок на трайност.

За настилка можете да използвате плочи с ширина 35 или 40 см и свободна дължина, чиято дебелина е между 3 и 5 см. Много лесна за подреждане е настилката от гнайсови павета. Валмарг Стоун предлага както класически павета, така и такива със заоблени ръбове, тъп антик. Размерите на паветата са 10х10 и 15х15 см.

И настилката от гнайсов материал можете да подчертаете със специално осветление – ЛЕД ленти или лампички покрай стените.

камък за под

Снимка: http://www.dfwcustoms.com/

 

Съчетайте камък, дърво и стъкло в симфония от красота

С гнайс камък от Ивайловград можете да комбинирате дърво – полици, изсъхнали клони, дори жълъди и шикалки. Композицията, която е подходяща за мястото над масичката или над ниски шкафове, или над камината, може да е във форма на дърво с плодове, на разпръснати тук-там клони, или да изобразява цяла картина. С малки камъчета можете да маркирате очертания на поточе, а можете да използвате и синьо стъкло за поточето или друго водно басейнче. Така ще бъдете творците на красотата в дневната, което е много по-удовлетворяващо от това, да ви създадат такава композиция.

 

ивайловградски гнайс

Снимка: https://www.decoist.com