Полигонални плочи

Полигоналните плочи са неоформен гнайс, при който се запазва естествения вид на добития камък, без да се извършва допълнително изрязване или преоразмеряване.

Полигоналните плочи от Ивайловградски гнайс, предлагани от Валмарг стоун са в две гами – златисто-бежова или сребристо-сива. Предлагат се в свободни размери с дебелина от 1,5 до 4,5 см. Плочите са сортирани по размери, дебелина и цвят в отделни палета.

Полигонални плочи за облицовка

При облицовка се избират по-тънки камъни с дебелина от 1,5 до 2,5 см. Облицовъчните камъни не трябва да се прекалено дебели, за да не тежат. Често пъти те изпълняват декоративна и защитна функция, така че полигонални плочи с по-малка дебелина са идеални за облицоване на огради и стени.

Ако облицовате по-големи площи, изберете камъни с по-големи размери, а за по-малки облицовки – по-дребни камъни.

Полигонални плочи за настилка

Камъкът за настилка трябва да е здрав, за да издържа на по-големи натоварвания. Затова полигоналните плочи трябва да са с дебелина от 2,5 до 4,5 см. Камъните могат да се поставят върху бетонна основа, вибриран пясък или тревна фуга.

Спазвайте принципа да взимате плочи с по-голям размер за по-големи терени и по-малки плочи за по-ограничени пространства. Така ще пестите време за поставяне и материали за фугиране.

Предимства на полигоналните плочи

Полигоналните плочи придават по-автентичен вид на мястото, което облицовате или настилате.

Полигоналните плочи позволяват да изграждате фигурални композиции.

Полигоналните плочи са по-евтини от рязания гнайс, тъй като няма допълнителни разходи за обработка

Излишните плочи винаги могат да се съчетаят и използват за изграждане на допълнителен скален орнамент в градината.

 Полигонални плочи от Валмарг стоун: