Павета от гнайс за здрави настилки

Традиция, която идва от древността

Още в древността римляните оценявали здравината на естествените камъни и ги използвали в настилките на пътищата, които прокарвали. Много от тези пътища са останали и до днес и са най-доброто доказателство за отличния избор на хората от древността.

В наши дни хората все повече се обръщат към продуктите от естествени камъни заради здравината и естествената им красота. Какво по-прекрасно решение от павета от гнайс за настилка на път, на обществено място, или у дома?

Павета от гнайс от Валмарг Стоун

Валмарг Стоун предлага павета от гнайс в два цвята: златисто-бежов и сребристо-сив. Те са в няколко размери, 10х10, 12х12 и 15х15. Това дава възможност за поръчате павета в подходящ за вашия проект размер.

За още по-голяма възможност за разнообразие, когато планирате изграждане на настилки от гнайс, освен стандартните павета Валмарг Стоун ви предлага и павета със заоблени форми, в стил Антик. С тях ще постигнете лесно старинен вид на настилката.

павета от гнайс

Качествата на паветата от ивайловградски гнайс

При настилките на пътища, алеи, площадки, паркинги, на обществени места, както и в дома, красотата на паветата е важна. Но паветата от гнайс от Валмарг Стоун притежават още много качества, необходими за настилки, които ги правят издръжливи и устойчиви на различни въздействия.

  • Влагоустойчивост: освен водонепропускливостта си гнайсът притежава и устойчивост на влага, която не променя вида и качествата му.
  • Студоустойчивост: това качество е особено важно за настилките, тъй като повечето от тях са навън. Дори и след многократно замръзване и размразяване гнайсът остава с непроменени вид и качества.
  • Екологичност: това е също важно качество, тъй като с избора на павета от гнайс от Валмарг Стоун няма да замърсите околната среда.
  • Устойчивост на действие на химикали: гнайсът е устойчив на разграждащи и корозионно образуващи вещества.
  • Огнеустойчивост: това качество на паветата от гнайс от Валмарг Стоун ще ви осигури огнеупорна настилка и няма да се безпокоите, че при нея ще има риск от пожар.

За приложения при настилки в среда, в която е важно да се постигне добра топлоизолация и шумоизолация, също можете да сте сигурни, че настилката с павета от ивайловградски гнайс от Валмарг Стоун ще ви осигури добро звукопоглъщане и топлоизолация.

Oще предимства на настилките с павета от гнайс

Настилките от гнайс от Валмарг Стоун са практичен избор поради още две свои предимства.

На първо място, поради грапавата си повърхност паветата от гнайс предотвратяват плъзгане. Това ги прави подходящ материал за настилка на стръмен терен.

Освен това, тъй като са с малки размери, те могат лесно да се подреждат във фигури.

настилките с павета от гнайс

Подреждане и комбиниране

Когато искаме настилката да е на фигури, можете да подредите паветата по няколко начина. За настилка на веранда или площадка можете да избирате от няколко схеми на подреждане.

  • в редове и колони
  • в дъгообразна форма
  • във ветрилообразна форма

Съчетавайки двата вида павета – стандартни и Антик, също можете да създадете привлекателни със своя дизайн настилки.