Метални габиони с гнайс от Валмарг Стоун

Много често за по-бързо издигане на стена, особено за укрепване на склонове, но и за равни терени, се използват конструкциите, наречени габиони.

Какво представляват габионите

Габионът е метална конструкция. Тя може да бъде правоъгълна, квадратна, във формата на кълбо, дори във форма на животно или друга декоративна форма. Конструкцията се запълва с камъни.

 

Метални габиони с гнайс

 

Предимствата на габионите

При необходимост от издигане на стена могат да се избегнат процедурите за получаване на разрешително, както и изливането на бетон например, като се използват отделни габиони, които след запълването се закрепват чрез съчленяване.

При терен на тераси габионите са за предпочитане пред стените, тъй като пропускат подпочвените води.

 

камък за габиони

 

Запълването на габиони с ивайловградски гнайс

Запълването на габионите с гнайс от Валмарг Стоун комбинира лесното получаване на стени и фигури с красотата на гнайса, който предлагаме в два нюанса. Изберете между сребристосиво и златистобежово.

Единият вариант за създаване на габиони е чрез плочи за настилки, които са с размери 40 или 35 сантиметра и със свободна дължина, с дебелина от 3 до 5 сантиметра. По-евтиният вариант е с така наречените кокали и изрезки от гнайс, с дебелина между 1 и 1,5 сантиметра.

 

Габионите са решения за стени – както оградни, така и декоративни

Ако искате по-лесно да издигнете ограда, или декоративна стена в двора, независимо дали ниска или висока, изберете габиони с правоъгълна форма, които да съчлените след запълването.

При декоративните стени можете да изберете и нестандартни форми, неправилни, с по-нисък габион между два с по-голяма височина и т.н.

 

гнайс от Валмарг Стоун за габиони

 

Многофункционални габиони в градината

Освен като декоративни стени или стени за закриване на гледката в двора от външни погледи габионите могат едновременно да служат и за поставки за сандъчета с цветя, за закрепване на соларни лампи, на тенти и за други цели, които вашите нужди и въображение могат да ви подскажат.

 

поставяне ан габиони с камъни

 

Габиони за оформяне на странични стени на стълбище

Габионите от двете страни на външните стълби са много ефектно решение за оформянето им. Те могат да бъдат по-тънки или по-дебели – по-голямата дебелина е допълнително удобство, ако искате да ги използвате и за сядане.

 

габиони с ивайловградски гнайс за стени

 

Сепаре с габиони в двора

Лесно ще изградите сепаре, като за стени използвате габиони, запълнени с камък гнайс от Ивайловград, предлаган от Валмарг Стоун. И членовете на семейството, и гостите ви ще оценят оригиналността на дизайна.

В самото сепаре можете да използвате ниски габиони за пейки. За удобство те могат да се покрият с дъски, за да се оформят пейки, или да се поставят възглавници.

 

изтраждане на стени от габиони

 

Декоративни габиони с различни форми

Вместо габиони с правилни форми можете да оформите страничните стени на стълбището или стените на сепарето с габиони, наклонени от едната страна.

В двора много са ефектни габиони във форми на плодове, растения, животни – ако имате малки деца, те могат да помогнат за избора на дизайна и след това да напълнят сами металните конструкции.

Край басейна или декоративното водно басейнче габионите също имат място при всички ландшафтни решения с камък – като основа за пейки, ниски декоративни стени, поставки за принадлежности за къпане или за сервиране на леки закуски.

 

подпорна стена от габиони