Гнайс от Валмарг Стоун – траен, красив и качествен камък за зидария, облицовка и настилка

Естествените камъни и особено гнайсът намират все повече място в домовете ни. Валмарг Стоун предлага ивайловградски гнайс, който е естествен камък с голяма здравина – изключително подходящ за облицовки, настилки, зидария или декоративни допълнения в домовете и в екстериора.

 

ивайловградски гнайс

 

Запознайте се с продуктите на фирмата и се възползвайте от тях при следващия си проект – нов дом или ремонт. Материалите, които Валмарг Стоун добива по собствена технология, с модерната си база за преработване на гнайс, са красиви, дълготрайни и подходящи за различни цели. Двата нюанса на материалите – в златисто-бежовата и в сребристо-сивата гама, са универсални.

 

Камъни за зидария

Тези камъни са най-подходящи за градеж на стени. Да отбележим, че тук разцветката е само златисто-бежова. В унисон с нея можете да подберете и цвета на материала за настилка, ако ще оставите стените неизмазани.

Дебелината на камъните за зидария е между 18 см и 20 см. Ширината и дължината им са също около 20 см, така че лесно ще наредите зид от тези каменни кубчета.

 

камък за зидария

 

Материали, подходящи и за облицовки, и настилки

Ако се интересувате от материали, които можете да използвате и за облицоване на части от дома и външни стени и други елементи, и за настилки, Валмарг Стоун има много примамливи предложения.

  • Полугонални плочи

Неоформеният камък, известен още като полигоналните плочи, е в свободна форма, без да е обработван. Естествените им форми напомнят за облицовките и настилките в старите къщи, в които нашите прадеди са използвали плочите в такава форма, в каквато са ги намирали в природата. Можете да избирате между дебелина от 1,5 см до 4,5 см, в зависимост от това, дали ще ги използвате за облицоване, или ви трябват по-дебели плочи за настилка.

 

неоформен камък

 

  • Рязан камък

Рязаният камък е другият вид материал, удобен за редене на настилки или облицоване на стени, тъй като е оформен в стандартни размери. Тук практичността на правоъгълните форми ще ви привлече, ако искате лесно да наредите отделните плочи. Изберете между две дебелини – между 1,5 и 2,5 см и между 2,5 и 4,5 см.

 

рязан камък

 

Изрезки и кокали за облицовки

Тези облицовъчни материали се предлагат на по-ниска цена, поради което често са предпочитани за закупуване. Изрезките от гнайс са със свободни размери, като имат задължително една права стена, получена от изрязването на гнайса, а останалите стени на камъка са неоформени. Кокалите от гнайс са подходящи за декоративни облицовки на стени, камини и др. Те са подходящи също така за глиц зидария, тоест да имитирате изцяло изградени от камък стени. Вторият вариант е по-евтин и често е предпочитан от клиентите.

Изрезките са с по-малка дебелина – от 1 см до 1,5 см, а кокалите – с дебелина около 4 см. Кокалите са дълги до 40 см и са широки между 3 см и 5 см.

 

изрезки от гнайс

Материали за настилки – павета от гнайс

Валмарг Стоун ви предоставя избор, като предлага гнайсови павета, подходящи за настилки, които трябва да понесат голямо натоварване. Изборът зависи от вида на настилката, която планирате, и как предпочитате да изглежда. Като имаме предвид, че паветата се предлагат и във вариант стил антик, със заоблени ъгли, имате на разположение три варианта.

При паветата, освен стандартни по форма или в стил антик, можете да избирате и между няколко вида размери – 10х10 см, 12х12 см, или 15х15 см. Дебелината зависи от изискванията ви.

 

павета от гнайс

 

Свържете се с насИзпратете запитване и ние ще отговорим на всички ваши изисквания, като предложим оптималната оферта за камъка, от който се нуждаете.