Гнайс за настилка – цени на производител от Валмарг

Естествената красота на гнайса, както и другите му качества, привличат все повече ценители на настилки предлагащи не само атрактивност, но и здравина и устойчивост на температурни промени. А за съчетаване с другите елементи на интериора или екстериора изберете един от двата нюанса на ивайловградския гнайсов материал – златистобежов или сребристосив.

 

гнайс за настилка

 

Валмарг Стоун предлага гнайс за настилки на цени на производител и изпраща материала до клиентите по Спиди.

Гнайсовите плочи за настилка, които се получават от ивайловградския район, са с поне две успоредни страни, а можете да поръчате и рязане на плочи по ваши размери.

 

Препоръчваните параметри и подготовка за гнайсови настилки

Валмарг Стоун ви препоръчва да изберете камъните за настилка да са с дебелина между 3 и 5 сантиметра. Тя може да се изгради върху стара настилка, но е удобна за изграждане и върху пръст, пясък или чакъл. При изграждане върху пясък или чакъл основата трябва първо да се подравни.

Гнайсовата настилка върху бетон ще създаде естествения акцент в дома, двора, в басейна и във всяко кътче.

Когато преценявате какво количество гнайс да купите, предвидете и по-малки плочи, с които ще запълвате фугите между големите – около 10 процента от количеството.

 

павета от гнайс

 

Как ще изчислите какво количество гнайс ви е необходимо за настилката

Валмарг Стоун предлага камъка от Ивайловград, нареден върху палети. Върху всеки палет са подредени около 10 реда. Приблизителното изчисление се извършва по следния начин. Всеки ред може да покрие един квадратен метър. Тоест един палет е достатъчен за настилка на площ от около 20 квадратни метра.

 

Гнайс за настилки от Валмарг Стоун

Продуктите на Валмарг Стоун са обработен и необработен гнайс, който предлага в следните плочи за настилки:

  • ширина 40 сантиметра и свободна дължина
  • ширина 35 сантиметра и свободна дължина

Ширината е между 3 и 5 сантиметра – подходяща за изграждане на здрави настилки.

Един по-различен вариант на настилките е подреждането на павета. Валмарг Стоун предлага два варианта на павета – едните са стандартни, а другите са в античен стил, със заоблени ръбове. Паветата са с три варианта на размери – 10×10, 12×12 и 15×15 сантиметра.

Можете да комбинирате полигоналните плочи с павета. Подреждането на фигури от павета в центъра е много ефектно, а около тях подредете полигонални плочи.

 

ивайловградския гнайс от Валмарг Стоун

 

Високо качество на ивайловградския гнайс

Гнайсът е материал с гарантирана здравина и устойчивост, а ивайловградският гнайс заслужава вашето предпочитание с по-високата твърдост и механична устойчивост от гнайса, добиван от други райони. Повърхността му не се хлъзга, изключително устойчив е и на резки промени в температурата.

 

Как можете да проверите здравината на гнайсовия материал

Можете да направите кратък тест на камъните за настилка, когато ги избирате, за да проверите колко здрави са те. При почукване върху ивайловградски гнайсов материал се чува рязък звук, който е съвсем ясен. Това е признак за здравина и качество.

Още един признак, който доказва твърдостта на ивайловградския гнайс, е наличието на следи от режещия инструмент по страничната повърхност. Следите се получават поради изключителната твърдост на материала. При рязане на мек гнайс не биха останали такива следи.