Гнайс за глиц зидария

Какво е глиц зидария

Глец зидария с кокали от ВалмаргМоже би сте чували за станалия модерен напоследък начин на облицоване на стени и отделни елементи от интериора и екстериора – глиц зидария.

Глиц зидарията е всъщност е ефект, който се постига чрез облицоването, така че стените да изглеждат като реално изградени с камъни.

Щом погледне човек, да си помисли, че това е една зидана с камъни стена.

Чудесен ефект, който още повече впечатлява, когато се използва в интериора при облицоването на камини, колони, комини или части от стени.

Кои камъни са подходящи за глиц зидария

Изборът на гнайс е най-добър от всички естествени камъни за глиц зидария. Може да се използва както нарязан гнайс, който е допълнително очукан, за да стане релефен, така и изрезки или кокали, които също са много подходящи.

Важното е камъните да са равни от задната страна – за да могат лесно да се поставят върху предварително положената топлоизолация или хидроизолация.

Ако използвате кокали, за поставянето ще ви е необходим добър режещ инструмент, за да изрязвате краищата им, тъй като те глиц камъни от гнайсобновено не са равни, а при поставянето им не трябва да остават фуги, за да се постигне ефекта на наредените в зидарията камъни.

Разбира се трябва и търпение, но заради резултата си заслужава, тъй като веднъж направена стената, освен че остава трайна във времето, тя впечатлява и се превръща в най-ефектното място в дома.

Разбира се бихте могли да използвате за глиц зидарията и изкуствени материали, които имитират естествения камък. Те биха могли да се поставят по-лесно и бързо, но търсеният ефект не е същият, а освен това и цената им е значително по-висока от предлаганите цени за глиц камъните от гнайс.

Размери на глиц каъните от гнайс

Валмарг стоун предлага в своите продукти нарязани глиц  камъни – готови за използване при глиц зидария, което улеснява клиентите, палет с глиц камъни от Валмаргтъй като поставянето им става по-лесно и бързо.Това са камъни нарязани на размер 10 см,15 см, 20 см, като дължината им е свободна.

Тези специални глиц камъни са очукани допълнително от всички страни. Имайте в предвид, че колкото по-дълбоко са чукани камъните, толкова са по-ефектни при поставянето им.

Как да изберем качествен камък за глиц зидария

Както вече казахме, търсеният ефект при глиц камъните се състои в това да са по-релефни и грапави.

Дали обаче знаете, че точно по това се познава и некачественият гнайс – това е още нещо много важно, което трябва да знаете при купуването на гнайс. Той прилича на глиц камъните и няма нужда да се очуква. Но това не бива да ви заблуждава, защото некачествен гнайс означава ронлив гнайс, който дава много фира при поставянето и не е така здрав и издръжлив.

Некачественият гнайс няма гладка страна, а повърхността е грапава и забелена.

кокали от гнайсКогато избирате камъни за глиц зидария е добре да знаете, че колкото са по-шарени и по-цветни, толкова изпъква по-добре релефа на очуканата страна, като се получава и преливане на цветовете.

Когато камъните са едноцветни – само кафяви или само сиви -те не изпъкват толкова ясно.

Къде се използва глиц зидария

Глиц зидарията може да се използва както в интериора на дома, така и в облицоването на външни стени, огради и други архитектурни елементи.

Много красив ефект се получава, когато се съчетае с друг тип облицовка от рязани камъни, така че да се открои още по-отчетливо.

Оставяме снимките от видеото сами да говорят за себе си, а вие да се заредите с нови идеи и вдъхновение…

Изпратете запитване

Потърсете ни – ще отговорим и на други ваши въпроси.