Полезни материали

Социални мрежи

Facebook
YouTube

Павета от ивайловградски гнайс за настилка пред гаража

За настилката пред гаража трябва да се спазят няколко важни правила. На първо място, през зимата тази настилка не трябва да е хлъзгава. Освен това трябва да е достатъчно издръжлива на атмосферните условия през всички сезони и на натоварването от колата.

Бетонната настилка определено не удовлетворява изискванията за удобство и сигурност. Върху бетона трябва да се положи настилъчен слой от здрав материал, с дълготрайност и нехлъзгава повърхност. Едно от решенията е мозайка, която обаче изисква доста време за подреждане. Още по-добър вариант е настилката с павета от ивайловградски гнайс.

Павета от ивайловградски гнайс

Снимка: http://peoriabrick.com/

 

Качествата на гнайса като материал за настилка

Не само красивият вид на гнайса, добиван в областта на Ивайловград, печели привърженици, а и други характеристики на гнайса са с големи предимства, когато става въпрос за трайна и устойчива на замърсявания настилка.

В състава на гнайса влиза и гранит. Гнайсовият материал е изключително здрав. Това е много важно за външна настилка и за настилка, по която ще се движи превозно средство.

Освен устойчивостта на екстремни природни условия гнайсът има и още едно важно качество – той е устойчив дори на агресивни химикали.

Още едно предимство, което ще добавим, е, че гнайсът е и пожароустойчив.

 

настилка от камък пред гаража

 

Цената на гнайсовия материал е ниска в сравнение с цените на другите естествени материали за настилка

В сравнение с другите видове естествен камък гнайсът има по-ниска цена, тъй като добиването му е лесно. Гнайсът се добива в България и това допринася за атрактивните цени на тези декоративни камъни. По-лесна е и обработката на гнайсовия материал.

Павета от гнайс за настилка на алеята до гаража

Гнайсовите павета, които предлага Валмарг Стоун, имат три вида размери: 10×10 см, 12×12 см и 15×15 см. Дебелината им е според предпочитанията на клиента. Ако паветата са предназначени за настилка върху бетон, дебелината може да е по-малка.

Разцветките на паветата са златистобежово и сребристосиво. Предлагат се в две разновидности: стандартни по форма павета и павета в стил антик, със заоблени ръбове. За настилка пред гаража препоръчваме стандартни павета.

Подреждането на паветата е лесно поради правилната им форма. С настилката ще си гарантирате дълъг период на използване, тъй като този ивайловградски камък е много устойчив на износване. Настилката няма да се деформира и няма да е хлъзгава през зимата.

павета за настилка

Снимка: https://mcfarlanepaving.com

 

Естетическите предимства на гнайсовите павета

Освен красивия вид паветата от гнайс могат лесно да се подреждат във фигури. Ако искате не само трайна и практична, но и красива настилка, можете да съчетаете павета от двете разцветки и да подредите фигури – геометрични или други форми.

Паветата създават и усещане за по-голяма просторност.

Много атрактивно е подреждането на паветата с размината фуга.

Запълване на фугите между паветата

Фугиращите материали, които по принцип се предлагат за настилки, могат да се използват и за изграждане на настилката от гнайсови павета пред гаража. Изберете между хоросан от различни видове и други фугиращи смеси.

При избора на фугиращата смес трябва да търсите материал, който има устойчивост на замръзване и е с голяма якост. Така под паветата няма да прониква влага при дъжд и сняг или при миене на настилката.

Share Button